M-am gandit sa va arat cum fac blatul ca la umplutura n-are rost sa va incurc! Nicio pizza nu seamana cu alta si nici nume nu are. Daca fac - si fac - pizza acasa, scap si eu de ce trebuie de prin frigider, daca vreau sa mananc un model de pizza anume atunci ies in oras
Trantesc fix 1 kila de faina in castron si fac o gaura in mijloc unde arunc cu dragoste 3 lingurite de zahar tos si faram un cub de drojdie de 50 grame Budafok.
Habar nu am avut ca asa o cheama. D'aia galbena. Umplu fix o sticla de juma de litru pana sus cu apa calda, acu in post sau juma /juma, lapte si apa sau cum da Dzeu si bunul frigider, cand e fara post si mestec apa cu drojdia si zaharul acolo local ca n-o sa murdaresc altceva, ca moi, la vase -bleah, nu-mi place!
iaca Maiaua mea e vesela
Am saturat faina cu restul de apa si am pus sare 1 lingurita pe faina uscata.
Pentru tinerele mele cititoare sarea nu are voie sa aibe contact direct cu drojdia care uita sa-si mai faca datoria repede. Si mi-am mai mazgalit mana prin castron si atention - dreapta, sa pot face poze. Ce de sacrificii!
Apoi am pus pe rand 4 pumnisori de ulei. Pozele vorbesc.
Am continuat mangaierile cu coca pana a ramas si mana si castronul curat.
Am inchinat aluatul cum m-a invatat bunica si i-am dat pauza dar numai lui caci eu ma duc la maretul frigider sa vad ce-mi da.
Deci : pana ajunge la temperatura sa va povestesc. Am maruntit, am razuit,
am pregatit tavile
si mi-am amintit de suportul pe care nu l-am folosit niciodata ca nu avea loc in cuptor.
Eh acum am dar la ce stiu ca am mesterit ... A mea o veti recunoaste.
Am gatat-o prima sa nu o "contaminez". A venit ursul , a inghitit in sec, s-a exclamat tare, m-a intrebat cum setez cuptorul si se asteapta rezultatul. Acu e acu l-oi brodi?
A trebuit sa actionez ventilatia si nu vrea 280 grade, maxim cat ar putea dansul, la alte programe, doar 205 vrea deci se va lungi timpul. Macar sa obtin bun. De mirosit insa nu va spun ce se simte.
gata!!!!!
Trantesc fix 1 kila de faina in castron si fac o gaura in mijloc unde arunc cu dragoste 3 lingurite de zahar tos si faram un cub de drojdie de 50 grame Budafok.
Habar nu am avut ca asa o cheama. D'aia galbena. Umplu fix o sticla de juma de litru pana sus cu apa calda, acu in post sau juma /juma, lapte si apa sau cum da Dzeu si bunul frigider, cand e fara post si mestec apa cu drojdia si zaharul acolo local ca n-o sa murdaresc altceva, ca moi, la vase -bleah, nu-mi place!
iaca Maiaua mea e vesela
Am saturat faina cu restul de apa si am pus sare 1 lingurita pe faina uscata.
Pentru tinerele mele cititoare sarea nu are voie sa aibe contact direct cu drojdia care uita sa-si mai faca datoria repede. Si mi-am mai mazgalit mana prin castron si atention - dreapta, sa pot face poze. Ce de sacrificii!
Apoi am pus pe rand 4 pumnisori de ulei. Pozele vorbesc.
Am continuat mangaierile cu coca pana a ramas si mana si castronul curat.
Am inchinat aluatul cum m-a invatat bunica si i-am dat pauza dar numai lui caci eu ma duc la maretul frigider sa vad ce-mi da.
Deci : pana ajunge la temperatura sa va povestesc. Am maruntit, am razuit,
am pregatit tavile
Eh acum am dar la ce stiu ca am mesterit ... A mea o veti recunoaste.
A trebuit sa actionez ventilatia si nu vrea 280 grade, maxim cat ar putea dansul, la alte programe, doar 205 vrea deci se va lungi timpul. Macar sa obtin bun. De mirosit insa nu va spun ce se simte.
gata!!!!!
Comentarii
super reteta dar super si suportul (y)
au iesit de nu le poti rezista ;)
uite ca parca as face si eu dar nu stiu de ce mie nu-mi prea ies aluaturile framantate, nu simt la mana cand trebuie sa ma opresc sa nu mai pun faina si-mi ies cam tari, cam turta :(
felicitari pentru realizarile tale in bucatarie :)
multumesc pentru reteta! <3
Citeste cu atentie Mery si nu dai gres, jur!
te pup si eu :* sper sa-mi reuseasca ;)