Treceți la conținutul principal

Torturi

Tort PwC - cravataTort Ecler
Tort masinuta
Tort Carusel
Tort cu 3 feluri de ciocolata
Tort diplomat - 66
Tort raliu - cifra 8
Tort diplomat - Castel
Tort - cosul bunicii - cos cu gheme
Tort cu chitari
Tort cu dinti 
Tort cu trandafiri si viorele
Tort cu volan
Tort inima
Tort de post
Tort etajat diplomat
Tort cifra 14 - tort cu 3 feluri de ciocolata


Cele mai vizitate

Negresa de post

Reteta mai intai pentru cei cu timpul sau rabdarea limitate:

Pregatim ingrediente uscate intr-un castron mai maricel:

300 gr de faina
3 linguri de cacao
un praf de sare
1 lingurita zdravana praf de copt

se amesteca un picusor

Intr-un ibric :

150 ml ulei
300 ml apa
150 gr zahar
vanilie

Pentru mai tarziu: 3-4 linguri cu dulceata, scortisoara, nuci, alune, coaja de lamaie sau portocale, ciocolata pentru topit sau zahar pudra sau nuca de cocos... Dulceata e cam obligatorie in rest e dupa gust, dupa ce ai, dupa muschii fiecaruia !

Deja am elucidat etapele.

Se trece la balmajire. Din ibric se toarna din lichid, in timp ce se amesteca, :)))) peste ce am amestecat in castron. V-am spart cu fraza asta! La final venim cu dulceata si mai amestecam nitel, dupa care ii dam cu zdrang ce avem sau ce vrem. Pentru ca suntem aproape de Craciun eu am pus vanilie si scortisoara, niste alune si caju dulce sarat de la Lidl - cam o mana, cam atat mai aveam in punga. E bine sa fie pusa hartie de copt sau pur…

Croissant - usor si repede de facut

E prima oara cand incep direct cu reteta pentru ca stiu cat e de pretios timpul fiecaruia  iar povestea pentru cei care vor si povestea la sfarsit,  nu dezamagesc

Avem nevoie de: 600 gr faina (eu am utilizat Raftul Bunicii )  1,5 lingura drojdie uscata sau mai exact 1 pachetel si jumatate 6 linguri de zahar 390 ml lapte caldut 250 gr unt moale 1 lingurita sare ou si un pic de lapte pentru uns Sa trecem la treaba: in bolul mixerului am pus drojdia, zaharul si jumatate din cantitatea de lapte si m-am facut ca le uit pret de 10 minute Apoi am trantit toata faina, sarea si i-am dat bice. Apai bice i-am dat eu dar martoaga de mixer se impotrivea asa ca in loc sa pun cate un pic de lapte din ce ramasese de pus a trebuit sa-i dau sa bea tot odata. Doamne ce s-a chinuit! Am ramas total nesimtitoare privind doar coca si mirandu-ma ce stil de framantat . L-am iertat pana la urma cam dupa 10 minute si i-am dat pace! Am acoperit cu folie alimentara bolul si l-am varat in cuptor ca sa nu fiu tent…

Tarta de post cu dovleac copt

Reteta :

1. 2 căni de făină
2. 1 linguriță praf de copt
3. un praf de sare 
Se amesteca  asa in dorul lenii.

4. o jumatate de cana de apa fierbinte 
5. o jumatate de cana de ulei. 
(nu incercati sa amestecati ar fi degeaba :)) )

Apoi se adauga din amestecul uscat cate putin si se amesteca cu o lingura  (o spatula in cazul meu) . Se lasă la odihna cam 1 ora. Acoperit. Va rezulta un aluat moale, foarte moale, usor de invartit cu lingura. Fara batai de cap, fara efort.  

Se imparte in doua bucati, una mai mare si una mai mica. Se intinde cu sucitorul  cu ajutorul foilor de copt sau te ajuți cu foarte putina făină. 
Dovleacul l-am copt si nefiind suficient de dulce (ochiu l-a vazut inainte sa ajunga pe limba aia de soacra) am hotarat sa bag o tarta si sa pastrez totusi si pentru halit in stilul smuls. Ursul a primit cu miere si nuci pecan, ma lasi!!!!! Cu nuci normale tusea ! Ei as, astea erau gata decojite.  Mie doar chioape .... ca sa nu contribuim la cresterea dorsalului si mai mult cu alte al…

croque en bouche

Glazura stralucitoare colorata

Nu  stiu sa va spun de cati ani caut o reteta pentru o glazura stralucitoare pe care sa o pot colora dupa cum vor muschii mei. Toate incercarile s-au soldat cu "ntz, ntz, ntz... mai caut!" Si de la o reteta scrisa de o fata draguta din Grupul dulce de pe FB amestecat cu niste explicatii dintr-un link din care am inteles si eu cat am putut ca "ablar, nenea, ablar si adaugar si amestecar..." (daca ma uitam la telenovele poate intelegar mai multo) - vedeti si voi - am reusit sa fac glazura pe care trebuie sa o explic pe indelete si s-o las posteritatii si pentru ca am promis ca ma invrednicesc s-o scriu . Hai sa va pupe mama pe toti si sa incep sa explic ce am facut eu si pentru cat ajunge si cum se mentine... bla, bla-uri de acestea pe care majoritatea nu le scriu

Cantitati;
50 ml apa
100 g zahar
100 g glucoza
65 ml lapte condensat
100 g ciocolata alba
6 g gelatina dizolvata in 36 ml apa
Am pus intr-o craticioara 50 ml apa cu 100 gr zahar tos si o tableta de 100 g g…