Treceți la conținutul principal

Postări

Clatite - Fabrica de clatite - Clatite cu 1000 de gauri si alte clatitoase

 Cum am inceput sa iubesc  Tefal  va povestesc la final. Ca am acceptat provocarea  Fabricii de clatite Tefal  e de la sine inteles. Si a sosit pachetul. Eu cu piciorul in gips. Boc, boc, pe gresie am reusit sa deschid usa si sa primesc coletul  Si m-am bucurat ca un copil  cand le-am citit mesajul  Iaca ingredientele. Ce sa fac eu mai special? Cu ce sa-i bucur si eu pe ei? Frantuzesc, nefrantuzesc eu trebuie sa fac spectacol, m-am gandit ! Cum francezii si-au pus amprenta si pe Maroc sa facem ceva "en franse" ca pralat, parlim ! :))))  Si am gasit o reteta, culmea e ca puteam sa mananc si eu umplute altfel. Sa purced la scris:                            Clatite cu 1000 de gauri sau clatite marocane Reteta : 1 cana de faina, 2 cani de gris, 1 lingura de zahar, 1 praf de sare, 1 lingura de praf de copt,                    1 lingura drojdie uscata, 3 cani de apa calduta. mod de lucru : nicio filozofeala                         Pasul cel mai important - dizolva

Krups - un expresor pe care nici nu stii cat de mult ti-l doresti

Krups - expresorul care m-a facut cea mai iubita colega timp de 7 zile  - apasa si vezi clipul pe Facebook L-am primit spre testare de la BuzzStore. Sincer de tot daca nu l-as fi avut in maini timp de 7 zile, nici nu m-as fi gandit vreodata sa-l cumpar. "Nu prea imi da voie mama" sa dau asa multi bani pe un aparat de cafea :))) Lasand carcoteala la o parte, ciar merita toti banutii daca esti mare cafegioaica precum mine. E absolut genial! Prepari repede, cureti repede, gust divin, sublim, mirific scoate si din cafeaua mai slab calitativa. Toti colegii mei l-au analizat, studiat si admirat si toti au concluzionat : cam scump, dar merita!

Negresa de post

Reteta mai intai pentru cei cu timpul sau rabdarea limitate: Pregatim ingrediente uscate intr-un castron mai maricel: 300 gr de faina 3 linguri de cacao un praf de sare 1 lingurita zdravana praf de copt se amesteca un picusor Intr-un ibric : 150 ml ulei 300 ml apa 150 gr zahar vanilie Pentru mai tarziu: 3-4 linguri cu dulceata, scortisoara, nuci, alune, coaja de lamaie sau portocale, ciocolata pentru topit sau zahar pudra sau nuca de cocos... Dulceata e cam obligatorie in rest e dupa gust, dupa ce ai, dupa muschii fiecaruia ! Deja am elucidat etapele. Se trece la balmajire. Din ibric se toarna din lichid, in timp ce se amesteca, :)))) peste ce am amestecat in castron. V-am spart cu fraza asta! La final venim cu dulceata si mai amestecam nitel, dupa care ii dam cu zdrang ce avem sau ce vrem. Pentru ca suntem aproape de Craciun eu am pus vanilie si scortisoara, niste alune si caju dulce sarat de la Lidl - cam o mana, cam atat mai aveam in punga. E bine sa fie pu

Tarta de post cu dovleac copt

 Reteta : 1. 2 căni de făină 2. 1 linguriță praf de copt 3. un praf de sare  Se amesteca  asa in dorul lenii. 4. o jumatate de cana de apa fierbinte  5.  o jumatate de cana de ulei.  (nu incercati sa amestecati ar fi degeaba :)) ) Apoi se adauga din amestecul uscat cate putin si se amesteca cu o lingura  (o spatula in cazul meu) .  Se lasă la odihna cam 1 ora. Acoperit. Va rezulta un aluat moale, foarte moale, usor de invartit cu lingura. Fara batai de cap, fara efort.     Se imparte in doua bucati, una mai mare si una mai mica. Se intinde cu sucitorul  cu ajutorul foilor de copt sau te ajuți cu foarte putina făină.    Dovleacul l-am copt si nefiind suficient de dulce (ochiu l-a vazut inainte sa ajunga pe limba aia de soacra) am hotarat sa bag o tarta si sa pastrez totusi si pentru halit in stilul smuls. Ursul a primit cu miere si nuci pecan, ma lasi!!!!! Cu nuci normale tusea ! Ei as, astea erau gata decojite.  Mie doar chioape .... ca sa nu contribuim la crester