Reteta mai intai pentru cei cu timpul sau rabdarea limitate:
Pregatim ingrediente uscate intr-un castron mai maricel:
300 gr de faina
3 linguri de cacao
un praf de sare
1 lingurita zdravana praf de copt
se amesteca un picusor
Intr-un ibric :
150 ml ulei
300 ml apa
150 gr zahar
vanilie
Pentru mai tarziu: 3-4 linguri cu dulceata, scortisoara, nuci, alune, coaja de lamaie sau portocale, ciocolata pentru topit sau zahar pudra sau nuca de cocos... Dulceata e cam obligatorie in rest e dupa gust, dupa ce ai, dupa muschii fiecaruia !
Deja am elucidat etapele.
Se trece la balmajire. Din ibric se toarna din lichid, in timp ce se amesteca, :)))) peste ce am amestecat in castron. V-am spart cu fraza asta! La final venim cu dulceata si mai amestecam nitel, dupa care ii dam cu zdrang ce avem sau ce vrem. Pentru ca suntem aproape de Craciun eu am pus vanilie si scortisoara, niste alune si caju dulce sarat de la Lidl - cam o mana, cam atat mai aveam in punga. E bine sa fie pusa hartie de copt sau pur si simplu tapetat cu faina dupa ce e unsa un pic tava cu ulei. Am pus in forma rotunda de data aceasta. Se coace cam 35-40 minute la 180 grade. Dupa ce s-a racit liber la ornat. Subsemnata a topit niste ciocolata si o lingura de unt de cocos, merge si ulei - pe baie de apa. Mai intai am facut un model dar cum ramanea ciocolata si fac bube daca arunc am hotarat sa pun tot.
Marturisesc ca dulceata facuta de mine este veche din 2015 dar absolut perfecta.
Liber la mancat! Pomeniti-ma!!!
Reteta bunicii mele era cu margarina dar cum e cu HUOOOO, nu se mai face!
Nu stiu de unde am reteta, sigur de pe net, nici macar nu o am scrisa, e in cap.
Pregatim ingrediente uscate intr-un castron mai maricel:
300 gr de faina
3 linguri de cacao
un praf de sare
1 lingurita zdravana praf de copt
se amesteca un picusor
Intr-un ibric :
150 ml ulei
300 ml apa
150 gr zahar
vanilie
Pentru mai tarziu: 3-4 linguri cu dulceata, scortisoara, nuci, alune, coaja de lamaie sau portocale, ciocolata pentru topit sau zahar pudra sau nuca de cocos... Dulceata e cam obligatorie in rest e dupa gust, dupa ce ai, dupa muschii fiecaruia !
Deja am elucidat etapele.
Se trece la balmajire. Din ibric se toarna din lichid, in timp ce se amesteca, :)))) peste ce am amestecat in castron. V-am spart cu fraza asta! La final venim cu dulceata si mai amestecam nitel, dupa care ii dam cu zdrang ce avem sau ce vrem. Pentru ca suntem aproape de Craciun eu am pus vanilie si scortisoara, niste alune si caju dulce sarat de la Lidl - cam o mana, cam atat mai aveam in punga. E bine sa fie pusa hartie de copt sau pur si simplu tapetat cu faina dupa ce e unsa un pic tava cu ulei. Am pus in forma rotunda de data aceasta. Se coace cam 35-40 minute la 180 grade. Dupa ce s-a racit liber la ornat. Subsemnata a topit niste ciocolata si o lingura de unt de cocos, merge si ulei - pe baie de apa. Mai intai am facut un model dar cum ramanea ciocolata si fac bube daca arunc am hotarat sa pun tot.
Marturisesc ca dulceata facuta de mine este veche din 2015 dar absolut perfecta.
Liber la mancat! Pomeniti-ma!!!
Reteta bunicii mele era cu margarina dar cum e cu HUOOOO, nu se mai face!
Nu stiu de unde am reteta, sigur de pe net, nici macar nu o am scrisa, e in cap.
Comentarii