Treceți la conținutul principal

Tarta de post cu dovleac copt

 Reteta :

1. 2 căni de făină
2. 1 linguriță praf de copt
3. un praf de sare 
Se amesteca  asa in dorul lenii.

4. o jumatate de cana de apa fierbinte 
5. o jumatate de cana de ulei. 
(nu incercati sa amestecati ar fi degeaba :)) )

Apoi se adauga din amestecul uscat cate putin si se amesteca cu o lingura  (o spatula in cazul meu) . Se lasă la odihna cam 1 ora. Acoperit. Va rezulta un aluat moale, foarte moale, usor de invartit cu lingura. Fara batai de cap, fara efort.  

 Se imparte in doua bucati, una mai mare si una mai mica. Se intinde cu sucitorul  cu ajutorul foilor de copt sau te ajuți cu foarte putina făină. 
 Dovleacul l-am copt si nefiind suficient de dulce (ochiu l-a vazut inainte sa ajunga pe limba aia de soacra) am hotarat sa bag o tarta si sa pastrez totusi si pentru halit in stilul smuls. Ursul a primit cu miere si nuci pecan, ma lasi!!!!! Cu nuci normale tusea ! Ei as, astea erau gata decojite.  Mie doar chioape .... ca sa nu contribuim la cresterea dorsalului si mai mult cu alte alea de adaosuri nevinovate.  Cat despre aluat, ce sa va spun... e din caietele bunicii din capitolele alea de trista amintire, retete fara de aia, fara de aia, sa faci din rahat bici si sa si trozneasca! 



L-am taiat cu cutitul felii, l-am pudrat cu zahar pudra, vanilie si scortisoara
 Am decupat si capacul cu ajutorul acelui utilaj din imaginea de mai jos si cu grija l-am transferat deasupra. Mai apoi m-a muncit talentul si pentru ca nu pot arunca am decupat si frunzulite pe care le-am montat pe margine si am apasat cu furculita, iete asa!
 Am copt-o la 170 grade aproximativ 30 minute.
Apoi am pudrat-o, ca o balerina, cu zahar vanilat.
 Foarte repede s-a dus! Saraca !




Hai sa fim sanatosi si fericiti !

Comentarii

Cele mai vizitate

Raftul bunicii - bucuria de a lucra cu faina perfecta

 povestim despre faina  Raftul Bunicii

Ridiche decor

Nimic mai simplu si frumos decorul din ridiche. Avantajul este ca se poate face cu o zi inainte de masa festiva. Am sa las imaginile sa vorbeasca si daca apar intrebari va astept

Tort cu volan pentru Stefan

La multi ani, Stefan! Sa-mi traiesti!

Croissant - usor si repede de facut

E prima oara cand incep direct cu reteta pentru ca stiu cat e de pretios timpul fiecaruia  iar povestea pentru cei care vor si povestea la sfarsit,  nu dezamagesc Avem nevoie de: 600 gr faina (eu am utilizat  Raftul Bunicii  )  1,5 lingura drojdie uscata sau mai exact 1 pachetel si jumatate 6 linguri de zahar 390 ml lapte caldut 250 gr unt moale 1 lingurita sare ou si un pic de lapte pentru uns Sa trecem la treaba: in bolul mixerului am pus drojdia, zaharul si jumatate din cantitatea de lapte si m-am facut ca le uit pret de 10 minute Apoi am trantit toata faina, sarea si i-am dat bice. Apai bice i-am dat eu dar martoaga de mixer se impotrivea asa ca in loc sa pun cate un pic de lapte din ce ramasese de pus a trebuit sa-i dau sa bea tot odata. Doamne ce s-a chinuit! Am ramas total nesimtitoare privind doar coca si mirandu-ma ce stil de framantat . L-am iertat pana la urma cam dupa 10 minute si i-am dat pace! Am acoperit cu folie a...

Placinta trandafir

Plașantă trandahir pe repede si pe hèităreală! Dânsa nu s-o rășît dar iaca rațeta! Hai, iubiti-ma! 1 pachet de foi de placinta si 50 grame unt topit. Vedeti voi cum îl topiti. Eu mi-am făcut muci cuptorul cu microunde, mai bine îl puneam pe h'aragaz. Prim-as data se face un preludiu scurt cu forma. Se unge ca la masaj. Apoi se apuca cu nesaț o foaie, se vopsește cu untul pricinos si se aduna foaia evantai cu destele si se înșurubează, se pune fix în mijlocul formei următoarea foaie la fel dar adunata asa ca pentru a-ti face un evantai se pune în tava din locul unde se termina prima si se învârte după mijloc si ii dai înainte. Aceleași dejte de mai devreme asejeaza pliurile după cum ii place lu' ochiu. Se vâră cu talent strigând Oleee! în cuptor la 175 de grade. Cat își face treaba lui, tu faci treaba ta. Spargi cu placere 3 oua adaugi 200 gr zahar tos si le bâțâi o lecuta cu telul.asta după ce pe aragaz intr-un ibric se încălzesc 400 ml de lapte cu coaja de lămâie, un baton de ...