Reteta :
1. 2 căni de făină
2. 1 linguriță praf de copt
3. un praf de sare
Se amesteca asa in dorul lenii.
4. o jumatate de cana de apa fierbinte
5. o jumatate de cana de ulei.
(nu incercati sa amestecati ar fi degeaba :)) )
Apoi se adauga din amestecul uscat cate putin si se amesteca cu o lingura (o spatula in cazul meu) . Se lasă la odihna cam 1 ora. Acoperit. Va rezulta un aluat moale, foarte moale, usor de invartit cu lingura. Fara batai de cap, fara efort.
Se imparte in doua bucati, una mai mare si una mai mica. Se intinde cu sucitorul cu ajutorul foilor de copt sau te ajuți cu foarte putina făină.
Dovleacul l-am copt si nefiind suficient de dulce (ochiu l-a vazut inainte sa ajunga pe limba aia de soacra) am hotarat sa bag o tarta si sa pastrez totusi si pentru halit in stilul smuls. Ursul a primit cu miere si nuci pecan, ma lasi!!!!! Cu nuci normale tusea ! Ei as, astea erau gata decojite. Mie doar chioape .... ca sa nu contribuim la cresterea dorsalului si mai mult cu alte alea de adaosuri nevinovate. Cat despre aluat, ce sa va spun... e din caietele bunicii din capitolele alea de trista amintire, retete fara de aia, fara de aia, sa faci din rahat bici si sa si trozneasca!
L-am taiat cu cutitul felii, l-am pudrat cu zahar pudra, vanilie si scortisoara
Am decupat si capacul cu ajutorul acelui utilaj din imaginea de mai jos si cu grija l-am transferat deasupra. Mai apoi m-a muncit talentul si pentru ca nu pot arunca am decupat si frunzulite pe care le-am montat pe margine si am apasat cu furculita, iete asa!
Am copt-o la 170 grade aproximativ 30 minute.
Apoi am pudrat-o, ca o balerina, cu zahar vanilat.
Foarte repede s-a dus! Saraca !
Hai sa fim sanatosi si fericiti !
1. 2 căni de făină
2. 1 linguriță praf de copt
3. un praf de sare
Se amesteca asa in dorul lenii.
4. o jumatate de cana de apa fierbinte
5. o jumatate de cana de ulei.
(nu incercati sa amestecati ar fi degeaba :)) )
Apoi se adauga din amestecul uscat cate putin si se amesteca cu o lingura (o spatula in cazul meu) . Se lasă la odihna cam 1 ora. Acoperit. Va rezulta un aluat moale, foarte moale, usor de invartit cu lingura. Fara batai de cap, fara efort.
Se imparte in doua bucati, una mai mare si una mai mica. Se intinde cu sucitorul cu ajutorul foilor de copt sau te ajuți cu foarte putina făină.
Dovleacul l-am copt si nefiind suficient de dulce (ochiu l-a vazut inainte sa ajunga pe limba aia de soacra) am hotarat sa bag o tarta si sa pastrez totusi si pentru halit in stilul smuls. Ursul a primit cu miere si nuci pecan, ma lasi!!!!! Cu nuci normale tusea ! Ei as, astea erau gata decojite. Mie doar chioape .... ca sa nu contribuim la cresterea dorsalului si mai mult cu alte alea de adaosuri nevinovate. Cat despre aluat, ce sa va spun... e din caietele bunicii din capitolele alea de trista amintire, retete fara de aia, fara de aia, sa faci din rahat bici si sa si trozneasca!
L-am taiat cu cutitul felii, l-am pudrat cu zahar pudra, vanilie si scortisoara
Am decupat si capacul cu ajutorul acelui utilaj din imaginea de mai jos si cu grija l-am transferat deasupra. Mai apoi m-a muncit talentul si pentru ca nu pot arunca am decupat si frunzulite pe care le-am montat pe margine si am apasat cu furculita, iete asa!
Am copt-o la 170 grade aproximativ 30 minute.
Apoi am pudrat-o, ca o balerina, cu zahar vanilat.
Foarte repede s-a dus! Saraca !
Hai sa fim sanatosi si fericiti !
Comentarii