Treceți la conținutul principal

Gulas si Steak de strut

Sa incepem cu inceputul. Mi-am chemat fratele si cumnata la masa cu scopul precis sa testam carnea de strut . 
Carnea am primit-o congelata prin grija celor de la Gourmet de Strut si gratie site-ului care m-a ales ca buzzer al  Buzzstore

Atentie desi se congeleaaza rapid se decongeleaza lent pentru pastrarea tuturor propietatilor .
am gasit informatiile pe site
"Imediat dupa sacrificare, carnea de strut trece printr-un proces de congelare rapida(shock freeze), proces care permite, spre deosebire de congelarea traditionala, pastrarea proprietatilor organoleptice si a substantelor nutritive nealterate.
Cu cat mancarea este mai repede congelata si la o temperatura mai scazuta cu atat mai bine isi va mentine calitatile.
Congelarea rapida previne formarea cristalelor mari de gheata. Structura va ramane mai compacta. Congelarea rapidă generează un număr mare de cristale de gheaţă cu dimensiuni mici şi forme regulate.
La decongelare produsul va avea aceleasi caracteristici cu un produs proaspat, fara a fi pierdut din greutate, din prospetime sau din caracteristicile organoleptice initiale"
 Am luat frumusel bucatile de carne, sa ma exprim filozofic... de-o frumusete rara...
le-am asezat frumos in Foodsaver dupa ce le-am apostrofat cu ce mi-a dat prin cap (piper, usturoi, un amestec genial de condimente de la un magazin de specialitate) si pusca mea! ca sa fie traba, treaba am ametit toata carnea cu vin, doar venea frate-meu... si cum suntem rude de gradul 1, asta nu ma iarta de la nicio critica.

Bai, sa mor daca va mint, in ziua aia, aveam o durere de cap de nu aveam chef nici sa mai traiesc si cu toate astea, am studiat, am analizat, am mangaiat carnea pe toate partile. O bucurie de carne si de textura. Ca tot romanul curios, am mirosit-o, am dezmierdat-o ... bla, bla-uri de gospo... mi-am chemat Ursul mare sa purceada la aparat. A zamzanit bine si l-am uitat in frigider pentru ceva timp. Am mai luat un HAP si m-am apucat de legume, curata, portioneaza, gandeste, amesteca, trudeste... treaba de aia de salaor!



 
Cand ne-am asezat la masa am inceput sa povestesc ce-am citit si ce de beneficii are carnea asta pana mi-a zis dragutul de frate-meu :"hai, sorela, baga mancarea si da-mi link ca citesc si singur!"

Daca bucatile de carne le-am tras la tigaie , friptura am bagat-o fix cat zice la instructiuni intr-o tigaie de teflon . Mintenas au fost gata !
Si-am ales garnitura  un pat de legume si orez bogat aromat.

In timp ce pentru friptura am tras niste praz si broccoli putin ametit si in cuptor
 Asa carne n-a mancat neam de neamul nostru vreodata ! 

 de divertisment am tras si un sos de smantana cu usturoi daca o vrea careva... si-au vrut !



 "Strutul este, fara indoiala, cea mai mare pasare din lume, in acest moment. Masculii ating 2,4 metri inaltime si pot cantari peste 100 de kg, in timp ce femelele sunt o idee mai mici. Strutii sunt pasari care nu zboara, au gatul lung si picioare puternice, care le permit sa alerge cu 70 km pe ora, in pasi de pana la 8 metri fiecare."

Sa va zic ca fratelo m-a intrebat ce mancam femela sau mascul?!?!?!? Nu va zic! Am ras, am mancat, ne-a placut ! 

 Nu am reusit eu sa fac cea mai spectaculoasa masa dar clar a fost frageda, gustoasa si merita cumparata !


Comentarii

Buuuuuna de tot, mai ales ca a fost degustata in familie !
Daca stau sa ma gandesc bine...eu vreau sa gust din amandoua , ca mie tare-mi place carnea de strut !Este foarte sanatoasa deoarece contine mai putine grasimi si, in mod special, este mai saraca in colesterol.
Dar parca tot la friptura aia imi sta mai mult gandul....
Sa va fie de bine Carmen si sa ne mai rasfeti si pe noi , in continuare, cu bunatatile facute de tine !
Carmen a spus…
Sarut mana Sidy, estio o draguta. Vorbele tale imi lerg la suflet!

Cele mai vizitate

Raftul bunicii - bucuria de a lucra cu faina perfecta

 povestim despre faina  Raftul Bunicii

Ridiche decor

Nimic mai simplu si frumos decorul din ridiche. Avantajul este ca se poate face cu o zi inainte de masa festiva. Am sa las imaginile sa vorbeasca si daca apar intrebari va astept

Croissant - usor si repede de facut

E prima oara cand incep direct cu reteta pentru ca stiu cat e de pretios timpul fiecaruia  iar povestea pentru cei care vor si povestea la sfarsit,  nu dezamagesc Avem nevoie de: 600 gr faina (eu am utilizat  Raftul Bunicii  )  1,5 lingura drojdie uscata sau mai exact 1 pachetel si jumatate 6 linguri de zahar 390 ml lapte caldut 250 gr unt moale 1 lingurita sare ou si un pic de lapte pentru uns Sa trecem la treaba: in bolul mixerului am pus drojdia, zaharul si jumatate din cantitatea de lapte si m-am facut ca le uit pret de 10 minute Apoi am trantit toata faina, sarea si i-am dat bice. Apai bice i-am dat eu dar martoaga de mixer se impotrivea asa ca in loc sa pun cate un pic de lapte din ce ramasese de pus a trebuit sa-i dau sa bea tot odata. Doamne ce s-a chinuit! Am ramas total nesimtitoare privind doar coca si mirandu-ma ce stil de framantat . L-am iertat pana la urma cam dupa 10 minute si i-am dat pace! Am acoperit cu folie a...

Tort cu volan pentru Stefan

La multi ani, Stefan! Sa-mi traiesti!

Parada lunii decembrie - Cozonacul

Cu greu, dupa o perioada plina de incarcaturi emotionale, reusesc sa postez si eu Parada lunii decembrie - Traditie si gastronomie romaneasca        M-am gandit ca tema - Cozonacul - va fi o provocare pentru ca toti il iubim si din ce in ce mai putina lume il face in casa. Indiferent cat ar fi de bun si de ieftin cel de cumparat, nu se compara cu cel facut in casa. In ziua de azi lipsa timpului precum si istoriile bunicilor noastre ajung sa te sperie si sa zici ca nu vei face cu manutele tale... dar ti-amintesti mirosul si gustul acela de demult.       In spiritul traditiei indraznesc sa povestesc ca in ziua de azi este mult mai usor... - gazele nu trebuiesc pandite pentru ca presiunea este constanta sau cuptorul electric devine din ce in ce un obisnuit al bucatariilor moderne - faina de calitate gasesti fara sa te gandesti daca e buna - drojdia niciodata nu-ti mai pune probleme... Intr-un cuvant : trebuie sa ai curaj sa incerci chiar daca nu i...