In luna Ianuarie 2016 - provocarea lansata de Laura a adus pe firmament afumatura. Si m-am gandit si m-am razgandit ce as putea face eu sa pot fi prezenta asa cum am promis. Mi-am amintit de ciorbita mult pomenitei mele bunici doar pentru ca al meu sot a venit cu pofta ... "Ursuleata, da` o ciombica d`aia buna, da buna, buna de tot, cu cartoci si `fumatura si mstana... nu papam si noi" ... folosind limbajul juniorului de pe vremea cand era foarte junior
Asa ca m-am pus pe prestat.
Si-am curatat vreo 6 cartofi mai mari asa ca pentru gospodina puturoasa care uraste sa cumpere din cei mici, un ardei Kapia, o radacina de patrunjel, juma de telina, vreo 2 cepe, 2 morcovi, adica balarii de ciorba... toate astea in timp ce pe foc bolborosea o oala in care fierbeau niste coaste afumate de la vreun porcusor (habar n-am ce cantitate ca si kile, dar un sir juma de la alimentara achizitionat ca in dotare nu sa exista nicio afumatoare)
Si cand carnea din oala s-a apucat sa imparfumeze bucataria de te-apuca toate poftele am inceput sa adaug legumele. Sa ma vezi ce bucurie pe capul meu ca la tv-ul din bucatarie stie doar un post si lesne de inteles care, un nene unguresc s-a luat dupa mine si l-a apucat si pe el gatitul unei ciorbe cam ca a mea. Pai asta-i educatie? Sa furi ideea de la mine si tu sa filmezi sa te vada natiunea???? Breeee... Asa ca m-am luat la intrecere virtual cu personajul de pe sticla... Numa ca a mea fu mult mai buna ca am gustat-o la a lui am dubii... :)))
Un ochi la concurenta, un cantecel sa nu-mi piara bunadispozitie, toaca leustean , niste frunze de telina din congelator, poc si un patrunjel verde.... GATATATATATA! si fugi in sufragerie cu o lingura de ciorba sa guste Ursul si sa dea verdictul si nota.
Am luat un mare 10 cu + + + + + + +.
Asa ca pot sa va invit pe frigul asta la o ciorbica mega-super-spectaculoasa ca la bunica mea !!!!
Cine vrea pune smantana, cine nu - habar nu are ce pierde! E mai mult o supa ca in acceptiunea mea ciorba trebuie sa fie acra!
Comentarii
Pup fata draga!