Treceți la conținutul principal

Tort de bezea

 De obicei fac acest tort cand raman albusele (in perioada cozonacilor mai ales de Pasti sau de Craciun)
9 albusuri le bat bine de tot (pana cand intorcand castronul nu cad) Apoi adaug 400 g zahar pudra cate un pic, mixez si iar zahar si iar mixez si o lingurita de otet. Am facut mai multe poze incercand sa redau textura albusurilor.



 Ma joc cu mixerul pana arata cam asa.

Impart compozitia in 2 vase pentru ca nu sunt in stare sa apreciez din ochi numarand lingurile. Si iar in 2 direct pe foaia de copt. Coc 4 blaturi imi intra cate 2 in cuptor
 Coptul: merg 5 minute pe foc iute dupa care las la pas flacara adica usuc blaturile mai exact cam 50 de minute la focul cel mai mic.


 cele 4 blaturi gata de umplut au asteptat cosmetizarea (taierea marginilor cu delicatete, mai exact folosesc un cuter)
 Crema. Intai am facut o ciulama din 4 linguri de faina si 500 ml lapte. Am frecat spuma 2 pachete de margarina Rama (ca-i criza) le-am unit in sfanta taina a Cremei. Le-am botezat cu un pic de esenta de migdale si i-am dat sa inghita si nitele alune caramel pentru savoare.

 


 L-am asamblat si l-am dus la frigider ca aveam tare multe de facut, zicand ca haina finala a se citi decorul am timp la urma de tot sa ma ocup.


N-a apucat sa fie decorat ca au navalit hunii si barbarii pe el. S-a mancat fara fason ca cica "tare dor le-a fost de minunea sa Tortul de bezea. Asa ca degeaba am vrut eu sa ma dau mare gospodina si designer ca a trecut la capitolul ; "Mama ce bun a fost! " Da-l naibii de decor - in ciuda mea evident! Nici fetele lor fericite n-au reusit sa ma faca sa-mi treaca ciuda ca s-a putut manca asa de ..... dezbracat!

Comentarii

ophelia1983 a spus…
he he! pai nici eu nu a mai fi avut rabdare sa faci decorul! las' ca-i bun si asa!!!

Cele mai vizitate

Tort cu volan pentru Stefan

La multi ani, Stefan! Sa-mi traiesti!

Placinta trandafir

Plașantă trandahir pe repede si pe hèităreală! Dânsa nu s-o rășît dar iaca rațeta! Hai, iubiti-ma! 1 pachet de foi de placinta si 50 grame unt topit. Vedeti voi cum îl topiti. Eu mi-am făcut muci cuptorul cu microunde, mai bine îl puneam pe h'aragaz. Prim-as data se face un preludiu scurt cu forma. Se unge ca la masaj. Apoi se apuca cu nesaț o foaie, se vopsește cu untul pricinos si se aduna foaia evantai cu destele si se înșurubează, se pune fix în mijlocul formei următoarea foaie la fel dar adunata asa ca pentru a-ti face un evantai se pune în tava din locul unde se termina prima si se învârte după mijloc si ii dai înainte. Aceleași dejte de mai devreme asejeaza pliurile după cum ii place lu' ochiu. Se vâră cu talent strigând Oleee! în cuptor la 175 de grade. Cat își face treaba lui, tu faci treaba ta. Spargi cu placere 3 oua adaugi 200 gr zahar tos si le bâțâi o lecuta cu telul.asta după ce pe aragaz intr-un ibric se încălzesc 400 ml de lapte cu coaja de lămâie, un baton de

Tort pentru barbati (sani sau tate)

Si juniorul care incepuse sa se bucure..... Si ... "ïnculpata" incercand sa repare imperfectiunile Tortul este facut acum aproape 2 ani, nu-mi amintesc din ce l-am facut. Stiu doar ca sanii i-am croit din ce a cazut din lateralele tortului si am facut greseala de a insiropa blatul cupelor, sa va mai spun ca aveau tendinta de a se dezintegra? Pasta in care l-am imbracata a fost din marshmelow (daca am scris corect?) si evident ca n-a ajuns. Cu greu imi stapaneam lacrimile. Pe atunci n-aveam timp nici sa rasuflu si totusi l-am facut.

Cel mai si cel mai Cozonac autor Mircea Banu - Cozonac impleticit - pentru ca robot Kenwood

Ridiche decor

Nimic mai simplu si frumos decorul din ridiche. Avantajul este ca se poate face cu o zi inainte de masa festiva. Am sa las imaginile sa vorbeasca si daca apar intrebari va astept