Treceți la conținutul principal

Postări

Tort de bezea

 De obicei fac acest tort cand raman albusele (in perioada cozonacilor mai ales de Pasti sau de Craciun) 9 albusuri le bat bine de tot (pana cand intorcand castronul nu cad) Apoi adaug 400 g zahar pudra cate un pic, mixez si iar zahar si iar mixez si o lingurita de otet. Am facut mai multe poze incercand sa redau textura albusurilor.  Ma joc cu mixerul pana arata cam asa. Impart compozitia in 2 vase pentru ca nu sunt in stare sa apreciez din ochi numarand lingurile. Si iar in 2 direct pe foaia de copt. Coc 4 blaturi imi intra cate 2 in cuptor  Coptul: merg 5 minute pe foc iute dupa care las la pas flacara adica usuc blaturile mai exact cam 50 de minute la focul cel mai mic.  cele 4 blaturi gata de umplut au asteptat cosmetizarea (taierea marginilor cu delicatete, mai exact folosesc un cuter)  Crema. Intai am facut o ciulama din 4 linguri de faina si 500 ml lapte. Am frecat spuma 2 pachete de margarina Rama (ca-i criza) le-am unit in sfanta taina a Cremei. Le-am botezat cu

Tort cu 3 feluri de ciocolata - Carmen Andreea 14 ani

Hristos a Inviat! 2011

Oua 2011 - Paste

Tort Cosul bunicii

Si tanti Maria mandra de tortul ei. (Bunica finutei mele)

Un premiu de Sarbatoare de la Sidy!

sunt sarbatorile asa ca toata lumea merita premiu, va rog sa-l luati!

Icre cu decor de somon

Icrele le-am preparat in casa. (Era sa scriu ca le-am facut, dar nu era sa le depun!) Cu mult miez de paine si mult suflet. Au iesit ca de obicei, super!  Si le-am pus in castronele  sa ia fiecare cat vrea! Si-au luat tot!

Mi s-a floscait decorul!

Si-am muncit ceva - degeaba, pana la urma l-am dres dar n-a mai fost ce as fi vrut! Am pus prea mult ulei in ciocolata si pana la frigider ce trebuia sa stea bat a stat perna!