Treceți la conținutul principal

Postări

Negresa de post

Scovergi

Am pus 500 g faina in castron. Pentru ca urasc sa spal vase am facut maiaua direct in mijlocul fainii dintr-un cubulet de drojdie, 2 lingurite de faina si o cana de apa calda. Orice aluat dospit va reusi daca sarea nu intra in contact direct cu drojdia. Mamina m-a invatat (a se citi bnica). Si-am plecat sa culeg ceva prin ferma mea virtuala. ( Sa ma joc putin pe facebook ) N-am lipsit 10 minute si uite ce-am gasit. Am amestecat cu mana repede si am simtit ca mai vrea ceva si i-am dat sa bea cam 2 linguri de ulei. Mare lucru ce-am facut! Am uns masa cu un pic de ulei. Am intins mandretea de coca si-am inceput sa ma joc. Intai am taiat romburile si le-am taiat nitel pe mijloc ca un mare chirurg. Am apucat de-un colt si l-am tras "ca prin inel". Le-am varat repede in baie de ulei si multe si repede. Temperatura 180 grade si gata. Le-am fardat asa fierbinti cu zahar si am strigat familionul. Au disparut - fuga - fuga. Si-am mancat si eu ca sunt de post.

Nimeni nu-i perfect!

Aici veti gasi locul cu rateuri: Painea mea cu drojdie expirata (daca n-ai ochelari - cauta-i!)

Tort Catel

Un salam de biscuiti simplu modelat. Din pacate n-am avut un varf bun ca sa iasa blanita mai frumoasa. Si pentru trebuia sa iasa un tort mare am facut portie dubla de Tort cu 3 feluri de ciocolata ca baza. Catelul a fost doar pentru impresie si fason. Florile evident din frisca.

Tort pentru barbati (sani sau tate)

Si juniorul care incepuse sa se bucure..... Si ... "ïnculpata" incercand sa repare imperfectiunile Tortul este facut acum aproape 2 ani, nu-mi amintesc din ce l-am facut. Stiu doar ca sanii i-am croit din ce a cazut din lateralele tortului si am facut greseala de a insiropa blatul cupelor, sa va mai spun ca aveau tendinta de a se dezintegra? Pasta in care l-am imbracata a fost din marshmelow (daca am scris corect?) si evident ca n-a ajuns. Cu greu imi stapaneam lacrimile. Pe atunci n-aveam timp nici sa rasuflu si totusi l-am facut.

Tort pentru Silvia

Suna telefonul.  Nepotica mea Ada, cerea ajutor. Raspunsul meu a venit neconditionat. I-am dictat ingredientele. Si s-a nascut tortul Silviei. La multi ani! Silvia - 19 ani. Cand nu cunosti o pesoana e greu sa faci un tort si atunci am ales ceva care n-are cum sa dea gres, zic eu. Dupa petrecere voi afla nota. Diplomat din nou. Reteta mea de acum 100 de ani si pe care am explicat-o la Castel. M-a necajit foarte mult frisca. Nu parea deloc cremoasa intarindu-se cam mult.

Si inca doua!!!

De la MariaElena careia ii multumesc foarte mult