Treceți la conținutul principal

Mere cu mousse de Matcha


Sa incep prin a va introduce in lumea ceaiul Matcha? Sa incep cu reteta? Sa  incep si eu o data... asa cumva serios? Sau sa incep cu povestea si pataniile pana am reusit sa scot merele mele adorabile dar care nu au nicio treaba cu gustul de mar? (cu promisiunea sa fac si mere din mousse care sa te trimita cu gandul la mere adevarate!)

Ei ups! sau in traducere libere, Ei as!

M-am hotarat: o sa fiu eu si doar eu pana la sfarsitul zilelor indiferent care ar fi miza!
Cel mai important este sa fiu multumita cu si de mine!
Asa ca am sa incep asa cum v-am obisnuit!
De mult, candva, visam sa fac o prajitura ( 2, 3...) cu Matcha pentru ca ma tenta ideea. Imi placea culoarea dar m-a dezarmat pretul practicat de un magazin in buricul Bucurestiului, unde frateeee! o gasisem  ... acum cativa ani... Si mi-am zis: eteeee flosc! sa stea acolo o suta de ani pana o sa cumpar eu daca nu o ieftineste. Si-a venit o zi, ziua aia, ziua care trebuia si-am vazut un concurs... spre rusinea mea nu mai stiu la care fata pe pagina, pe FB, (scuze) si m-am inscris in concurs pe site-ul Vegis.ro si am asteptat, deloc mult. Stiam site-ul ca mai comandasem niste ulei de cocos, niste ceaiuri, chestii de astea mai speciale ... Asa ca iata-ma fericita posesoare a unui plic Matcha Pulbere Ecologica/Bio 60g de la NIAVIS
Peste 3 grame de pudra de matcha am pus 15 ml de apa fiarta si am amestecat. Ce culoare! Ce mireasma! 

Intr-o craticioara am amestecat 4 galbenusuri cu 140 grame de zahar, 20 grame de amidon si esenta de vanilie - evident praful de sare nelipsit. Pe foc incalzisem 480 ml lapte, destul de bine, pe care l-am turnat in fir subtire si am pus craticioara pe foc continuand amestecarea pana s-a fiert. Stiti testul. Cand tragi o dara cu degetul pe dosul lingurii sa ramana curat.
Separat pregatisem si 480 ml frisca batuta si gelatina 20 grame am hidratat-o.



Am adaugat gelatina si am turnat pudra de matcha dizolvata, daca o puneam pe toata eram desteapta, dar se vede ca nu am fost, obtineam culoare de concurs, insa m-am abtinut, am zis gustul trebuie sa fie cel mai important. Data viitoare pun tot, atunci cand fac cu mere si interiorul.
Cand s-a racit am incorporat frisca!
Miezul merelor mele sau mai de fite sa-i zic entremet-ul, l-am facut dintr-un jeleu de fructe de padure, balmajeala de fructe cu zahar pe foc si la urma niste gelatina pentru siguranta, dat apoi la congelator.
  
Am turnat un strat de mousse de matcha, am pus interiorul si am sigilat totul cu matcha din nou 

A plecat toata tava la congelator pentru o noapte.
Cand le-am scos din forma, am intrat in extaz. Doamneeeee, ce multumita am fost!Nu m-am putut abtine si pana sa finalizez muream de curiozitate ca pisica, sa gust, sa savurez! 
I-am facut o frunzulita din pasta de zahar si o codita din ciocolata topita.
Sa va spun ce a fost cel mai greu... Daca nu am boscorodit despre toate toatele... Pana nu a venit Ursul cu mainile lui puternice nu am reusit sa scot niciun mar din forma si nici el... dar impreuna le-am dovedit... :))) Mi-au iesit 20 de prajituri mirobolante!
Informatii preluate de pe site Vegis.ro
Matcha (care in japoneza inseamna pudră de ceai) este considerat de majoritatea specialistilor, cel mai important sortiment de ceai verde datorita numeroaselor sale proprietati benefice organismului. Comparativ cu o cană de ceai verde obișnuit, matcha conține de 137 ori mai mulți antioxidanți, care au un rol important in lupta impotriva radicalilor liberi si care  stimuleaza detoxifierea organismului.
  • Ingrediente: 100% din frunze de Matcha*
            *= INGREDIENT PROVENIT DIN AGRICULTURA ECOLOGICA
    Recomandari de utilizare: adaugati intr-o cana 1 lingurita de matcha, peste care turnati apa fierbinte, aproape de punctul de fierbere. Amestecati bine dupa care serviti cald. Puteti creste sau micsora doza de matcha din ceai dupa propriul gust.
    Produsul este un supliment alimentar si nu trebuie sa inlocuiasca o dieta variata si echilibrata si un stil de viata sanatos.
    Gramaj: 60g
    Mod de pastrare: A se pastra cu ambalajul inchis intr-un loc uscat, intunecat si racoros.
    Produs ecologic/Bio, vegan, fara gluten, nemodificat genetic 
    Produsul nu contine alergeni.
    Tara de origine: China
  • este o sursă bogată de clorofilă ce oxigenează sângele și detoxifică organismul;
  • conține antioxidanți (în special catechine) mai puternici decât antioxidanții vitaminei C;
  • protejează organismul de acțiunea radicalilor liberi;
  • reduce stresul, relaxează mintea și îmbunătățește starea de spirit datorită aminoacidului L-Teanină (L-Theanine).GATA pentru moment! Si e cu va urma !  




Comentarii

Cele mai vizitate

Tort cu volan pentru Stefan

La multi ani, Stefan! Sa-mi traiesti!

Placinta trandafir

Plașantă trandahir pe repede si pe hèităreală! Dânsa nu s-o rășît dar iaca rațeta! Hai, iubiti-ma! 1 pachet de foi de placinta si 50 grame unt topit. Vedeti voi cum îl topiti. Eu mi-am făcut muci cuptorul cu microunde, mai bine îl puneam pe h'aragaz. Prim-as data se face un preludiu scurt cu forma. Se unge ca la masaj. Apoi se apuca cu nesaț o foaie, se vopsește cu untul pricinos si se aduna foaia evantai cu destele si se înșurubează, se pune fix în mijlocul formei următoarea foaie la fel dar adunata asa ca pentru a-ti face un evantai se pune în tava din locul unde se termina prima si se învârte după mijloc si ii dai înainte. Aceleași dejte de mai devreme asejeaza pliurile după cum ii place lu' ochiu. Se vâră cu talent strigând Oleee! în cuptor la 175 de grade. Cat își face treaba lui, tu faci treaba ta. Spargi cu placere 3 oua adaugi 200 gr zahar tos si le bâțâi o lecuta cu telul.asta după ce pe aragaz intr-un ibric se încălzesc 400 ml de lapte cu coaja de lămâie, un baton de

Cel mai si cel mai Cozonac autor Mircea Banu - Cozonac impleticit - pentru ca robot Kenwood

Tort pentru barbati (sani sau tate)

Si juniorul care incepuse sa se bucure..... Si ... "ïnculpata" incercand sa repare imperfectiunile Tortul este facut acum aproape 2 ani, nu-mi amintesc din ce l-am facut. Stiu doar ca sanii i-am croit din ce a cazut din lateralele tortului si am facut greseala de a insiropa blatul cupelor, sa va mai spun ca aveau tendinta de a se dezintegra? Pasta in care l-am imbracata a fost din marshmelow (daca am scris corect?) si evident ca n-a ajuns. Cu greu imi stapaneam lacrimile. Pe atunci n-aveam timp nici sa rasuflu si totusi l-am facut.

Ridiche decor

Nimic mai simplu si frumos decorul din ridiche. Avantajul este ca se poate face cu o zi inainte de masa festiva. Am sa las imaginile sa vorbeasca si daca apar intrebari va astept