40 gr faina si 200 ml apa se pun pe foc
se fierb, amestecands-a legat? E gata! Se pune in bol, se infolieaza si se da la frigider pentru 6 ore (zice reteta) A mea a stat de la 8 dimineata pana la 8 seara
si acum reteta originala zice asa
580 gr faina - am pus
60 gr zahar - am zis ca e prea mult pentru romani si am pus doaar 30 gr
12gr sare - pus
10 gr drojdie uscata - pus
10 gr lapte praf - Am constatat ca ce aveam expirase asa ca am sarit dar am mai adaugat o lingura faina
Toate uscaciunile astea se amesteca pada-dam, pada-damm , nu e nevoie de talent si nici pe mai departe. Asa! Mai departe avem nevoie de ceva lichide
260 ml lapte (zic eu sa nu fie chiar de la frigider)
50 gr ou ( al meu a avut 55 gr, o balanta ca mine cantareste tot si am zis eu in capul meu... sa vezi ca o sa mai vrea putina faina si a vrut si i-am mai dat 1 lingura plina de faina). Momentul in care se pune si maclavaisul facut de dimineta. Nici asta nu trebuie sa fie direct din frigider. De ce? Simplu. Lungim timpul de dospire. Chiar reteta spune ca va sta la dospit intre 45-60 minute in prima faza. Intre cele 45 si 60 de minute e totusi ceva si aici e diferenta, la temperatura din incapere, a unor ingrediente
Asa parca imi revin nitel . Atat m-am chinuit sa incarc pozele si asa m-am necajit ca e atat de greu sa scrii cand nu ai un laptop adevarat !
50 unt la temperatura camerei
Se porneste mixerul la viteza mica si usor, usor il ducem la maxim, O sa geama, n-o sa-i convina, nu-l bagati in seama. Are wati, are putere! Il lasam vreo 10 daca nu chiar 15 minute, sa-si faca treaba
si am avut dreptate acea ultima lingura in plus a facut diferenta si am obtinut finetea,
Nu stiu daca mai trebuia facut ceva dar eu am simtit ca e necesar sa-mi ung mainile cu ulei pentru a face "dragoste cu coca" E cel mai special moment, am format bila si i-am dat bucuria mea, crestem i-am zis, repede te rog, Nu a durat 40 minute.
fata de alt aluat care abia atins, da inapoim asta l-am gaurit cu destu` de 3 ori si tot sus era, a ripostat nitel la prima impunsatura si mi-a facut un balon
se divide in 6 parti ( pentru ca la ochi, e la ochi si la cantar e la cantar, e problema fiecaruia)
se pune folie si se mai lasa 15 minute
pana aici nimic greu, nimic grav, chiar ok, mai te uiti pe FB, mai faci ceva, nu stai chiar cu ochii pe ceas dar poti pune o alarma sa nu uiti, Se ia fiecare bila pe rand, se intinde si se pliaza o parte si se sigileaza cu degetele prin apasare
si inca odata
si pe partea cealalta
se pun in tava, Pentru ca eram in testari am mers pe 2 variante sa vad si abia apoi sa ating perfectiunea, o tava mai mica am uns-o cu ulei si una a primit hartie de copt, ambele variante bune. Prima s-a dovedit a fi mica (cea de tteflon) cealalta chioara a fost perfecta si are cam 22-24 cm,
se acopera cu folie alimentara si se lasa iar la crescut inca 30 de minute
se unge cu ou si lapte - eu am pus doar galbenusul si 1 lingura de lapte, ca am vrut-o aurie.
hai la cuptor 25 minute la 180 grade.
Aici a fost momentul de panica. Mi-a fost teama ca se va arde in partea de sus
Am schimbaat setarea doar pe rezistenta de jos, am actionat ventilatia ca sa se coaca totusi 3D si am scazut cu 5 grade temperatura dar mi-a crescut timpul cu vreo 5 minute. Am stat cu ochii lipiti de geamul cuptorului. I-am facut testul scobitorii pentru siguranta, nu era nevoie. Le-am scos pe un gratar si mi s-a parut ca nu o sa fie ca in video. Le-am accoperit cu un prosop si le-am lasat sa se abureasca.
A iesit o minune! Abia astept sa vad si eu cata lume imi va multumi. Chiar daca nu am fost in verva povestitului azi dar sa ma credeti ca pe cuvant m-am chinuit sa trimit cate 5 poze pe email din telefon si apoi sa le descarc pe calculator ca sa ma pot tine de cuvant, asa chinuri ca mi-a pierit cheful de povesti cu haz. Poate revin sau poate cand o refac ma apuca cheful de glumite!
Sursa este aici si se cheama Tangzhong milk bread
Va pupa Carmen!
Comentarii