500 gr de faina
1 plic drojdie uscata sau 25 grame (jumatate cubulet) drojdie proaspata
270 ml apa sau apa si lapte in combinatie
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
si daca vrei sau nu se pot pune si 1- 2 linguri de ulei de masline
- mixer
Intai de toate se face maia.
Drojdia, zaharul si vreo 2 linguri de faina, se dilueaza cu apa calduta, din cantitatea aia de sus. Se lasa 10 minute la crescut. O sa se umfle in pene cat e ea de desteapta, cam de vreo 2 ori in sus. Daca ai curaj ascult-o! Vorbeste! PPPPffff. Sta putin si iar pffff!
Io-s suficient de dusa... sa-i raspund... Asa si... te dai mare... esti invitata mea, dar mai repede ca nu am timp de povesti.
Pentru ca nu-mi place sa murdaresc mai multe vase si pentru ca sunt „meschera„ cum zicea unu care are acu vreo 3jdeani... mai fac maiaua si direct in trocul de framantat...
si dupa ce mi-a spus tot ce are pe suflet pornesc mixerul ca robot nu am... Marele maestru Kenwood a fost doar in vizita de 10 zile... S-o fi gandit caa doar sa plimba... dar eu l-am pus rau la treaba
Ca mi-a placut tare sa fie prietenul vreo 10 zile, nu se pune. Are lumina chiar deasupra telurilor sa poti sa te benoclesti la ce face ”mnealui... pe scurt un bijou de aparat...
si ca dovada ca am dospit painea cu lumina aprinsa ia sa vezi si sa nu crezi, exact acolo a tinut sa-mi arate ca am uitat sa sting lumina... nu ca ar fi fost vreun bai.. dar m-a distrat
iaca si finetea de cocutaa
de data aceasta am mosmondit o testoasa ca tot am pomenit aia 3jdeani
am uns-o cu ou batut si i-am pus si niste susan pentru decor si gust
am copt-o la 170 grade cu un ibric de apa pus in cuptor pentru abureala
si pentru ca sunt o „bucurie de om„ cum zic multi... ca sa nu zic ca gasesc buna dispozitie in orice m-am pozat cu Maestrul Kenwood si cu testoasa
buna si painea dar si robotul!
Comentarii