Treceți la conținutul principal

Paine Testoasa - cu robotul Kenwood



500 gr de faina
1 plic drojdie uscata sau 25 grame (jumatate cubulet) drojdie proaspata
270 ml apa sau apa si lapte in combinatie
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
si daca vrei sau nu se pot pune si 1- 2 linguri de ulei de masline
- mixer

Intai de toate se face maia.
Drojdia, zaharul si vreo 2 linguri de faina, se dilueaza cu apa calduta, din cantitatea aia de sus. Se lasa 10 minute la crescut. O sa se umfle in pene cat e ea de desteapta, cam de vreo 2 ori in sus. Daca ai curaj ascult-o! Vorbeste! PPPPffff. Sta putin si iar pffff!
Io-s suficient de dusa... sa-i raspund... Asa si... te dai mare... esti invitata mea, dar mai repede ca nu am timp de povesti.
Pentru ca nu-mi place sa murdaresc mai multe vase si pentru ca sunt „meschera„ cum zicea unu care are acu vreo 3jdeani... mai fac maiaua si direct in trocul de framantat...
 si dupa ce mi-a spus tot ce are pe suflet  pornesc mixerul ca robot nu am... Marele maestru Kenwood a fost doar in vizita de 10 zile... S-o fi gandit caa doar sa plimba... dar eu l-am pus rau la treaba
 Ca mi-a placut tare sa fie prietenul vreo 10 zile, nu se pune. Are lumina chiar deasupra telurilor sa poti sa te benoclesti la ce face ”mnealui... pe scurt un bijou de aparat...
 si ca dovada ca am dospit painea cu lumina aprinsa ia sa vezi si sa nu crezi, exact acolo a tinut sa-mi arate ca am uitat sa sting lumina... nu ca ar fi fost vreun bai.. dar m-a distrat

 iaca si finetea de cocutaa

de data aceasta am mosmondit o testoasa ca tot am pomenit aia 3jdeani
 am uns-o cu ou batut si i-am pus si niste susan pentru decor si gust
 am copt-o la 170 grade cu un ibric de apa pus in cuptor pentru abureala

 si pentru ca sunt o „bucurie de om„ cum zic multi... ca sa nu zic ca gasesc buna dispozitie in orice m-am pozat cu Maestrul Kenwood  si cu testoasa

 buna si painea dar si robotul!


Comentarii

Cele mai vizitate

Tort cu volan pentru Stefan

La multi ani, Stefan! Sa-mi traiesti!

Placinta trandafir

Plașantă trandahir pe repede si pe hèităreală! Dânsa nu s-o rășît dar iaca rațeta! Hai, iubiti-ma! 1 pachet de foi de placinta si 50 grame unt topit. Vedeti voi cum îl topiti. Eu mi-am făcut muci cuptorul cu microunde, mai bine îl puneam pe h'aragaz. Prim-as data se face un preludiu scurt cu forma. Se unge ca la masaj. Apoi se apuca cu nesaț o foaie, se vopsește cu untul pricinos si se aduna foaia evantai cu destele si se înșurubează, se pune fix în mijlocul formei următoarea foaie la fel dar adunata asa ca pentru a-ti face un evantai se pune în tava din locul unde se termina prima si se învârte după mijloc si ii dai înainte. Aceleași dejte de mai devreme asejeaza pliurile după cum ii place lu' ochiu. Se vâră cu talent strigând Oleee! în cuptor la 175 de grade. Cat își face treaba lui, tu faci treaba ta. Spargi cu placere 3 oua adaugi 200 gr zahar tos si le bâțâi o lecuta cu telul.asta după ce pe aragaz intr-un ibric se încălzesc 400 ml de lapte cu coaja de lămâie, un baton de

Tort pentru barbati (sani sau tate)

Si juniorul care incepuse sa se bucure..... Si ... "ïnculpata" incercand sa repare imperfectiunile Tortul este facut acum aproape 2 ani, nu-mi amintesc din ce l-am facut. Stiu doar ca sanii i-am croit din ce a cazut din lateralele tortului si am facut greseala de a insiropa blatul cupelor, sa va mai spun ca aveau tendinta de a se dezintegra? Pasta in care l-am imbracata a fost din marshmelow (daca am scris corect?) si evident ca n-a ajuns. Cu greu imi stapaneam lacrimile. Pe atunci n-aveam timp nici sa rasuflu si totusi l-am facut.

Cel mai si cel mai Cozonac autor Mircea Banu - Cozonac impleticit - pentru ca robot Kenwood

Ridiche decor

Nimic mai simplu si frumos decorul din ridiche. Avantajul este ca se poate face cu o zi inainte de masa festiva. Am sa las imaginile sa vorbeasca si daca apar intrebari va astept