Treceți la conținutul principal

Lasagna - paste de casa - Kenwood

cand vine vorba de lasagna ... avem o problema... niciuna si niciunde nu e ca a mea, zice marele Urs.
De ce?
pentru ca fac foi de casa
reteta simpla
la 1 ou - 100 gr faina si un picut de sare
 si daca tot a fost Kenwood in vizita, ce-am zis... ia sa treci mataluta la treaba
 si-a trecut, nu a comentat, nici nu i-a fost greu la ce putere poseda

 butoane de luminite

 luminaaaaa, sa fie lumina!

 dupa ce si-a facut treaba, mi-a dat aluatul pe care l-am infasat si m-am facut ca uit de el vreo ora prin frigider. Timp in care, of course ca nu am stat, doar n-o sa-mi stea norocul.
 pe foc am pus carnea tocata de-a gata ca asa am cumparat-o ... cam vreo 800 grame
Nu va uitati in oala acum... mai e o postare tot cu Kenwood, v-am zis ca l-am pus la treaba tare.
Cand a inceput carnea sa dea semne ca se lasa pe mana focului, i-am adaugat, ciuperci, sare, piper, oregano, suc de rosii si-am mai lasat-o nitel sa palpaie. Ai fi putut manca direcct din tigaie. De ce nu pun ceapa sau usturoi? Pen ca nu vreau sa ma duca cu gandul la chiftele sau sarmale, na de aia. Nu e reteta nimanui, jur. E una din cele... mancat, placut, facut dupa simt. Si de atunci fix asa o fac, sa nu avem discutii.
Asa... un rand de foi taiate la masina de taitei, ca doar avem tehnica in casa...
... un rand de carne din tigaie, presarat cascaval ras tot in rand si masline feliate si fara samburi, sa nu se inece poporul cand haleste...
si iar un rand de paste si iar carne si iar cascaval si masline si iar si iar... numarati si vooi in poza cate straturi are

la final se adauga suc de rosii diluat cu apa. Ca sa mearga treaba repede eu pun folie de aluminiu ca si capac si cand cred ca e gata, scot folia si o las un pic ca sa ia fata... 
O belea! Alta belea! 
Nu sta mult la cuptor dar nu stiu cat sta acolo pentru ca niciodata nu ma uit la ceas! Cand pornesc treaba,  o pornesc si se leaga lant una de alta. Cat aia fierbe, ailalta dospeste sau sta la frigider si sa nu mai zzicem ca masina de vase si cea de rufe sunt puse la treaba, aspiratorul striga in mana Ursului, ala nu e al meu, niciodata, aspiratorul nu Ursul, ce-ati crezut?


cica ea, adica moi, adica I, nu sta... si piciorul ala... al cui e?
Hai sa va pup si de data aceasta!

Comentarii

Cele mai vizitate

Raftul bunicii - bucuria de a lucra cu faina perfecta

 povestim despre faina  Raftul Bunicii

Ridiche decor

Nimic mai simplu si frumos decorul din ridiche. Avantajul este ca se poate face cu o zi inainte de masa festiva. Am sa las imaginile sa vorbeasca si daca apar intrebari va astept

Tort cu volan pentru Stefan

La multi ani, Stefan! Sa-mi traiesti!

Croissant - usor si repede de facut

E prima oara cand incep direct cu reteta pentru ca stiu cat e de pretios timpul fiecaruia  iar povestea pentru cei care vor si povestea la sfarsit,  nu dezamagesc Avem nevoie de: 600 gr faina (eu am utilizat  Raftul Bunicii  )  1,5 lingura drojdie uscata sau mai exact 1 pachetel si jumatate 6 linguri de zahar 390 ml lapte caldut 250 gr unt moale 1 lingurita sare ou si un pic de lapte pentru uns Sa trecem la treaba: in bolul mixerului am pus drojdia, zaharul si jumatate din cantitatea de lapte si m-am facut ca le uit pret de 10 minute Apoi am trantit toata faina, sarea si i-am dat bice. Apai bice i-am dat eu dar martoaga de mixer se impotrivea asa ca in loc sa pun cate un pic de lapte din ce ramasese de pus a trebuit sa-i dau sa bea tot odata. Doamne ce s-a chinuit! Am ramas total nesimtitoare privind doar coca si mirandu-ma ce stil de framantat . L-am iertat pana la urma cam dupa 10 minute si i-am dat pace! Am acoperit cu folie a...

Placinta trandafir

Plașantă trandahir pe repede si pe hèităreală! Dânsa nu s-o rășît dar iaca rațeta! Hai, iubiti-ma! 1 pachet de foi de placinta si 50 grame unt topit. Vedeti voi cum îl topiti. Eu mi-am făcut muci cuptorul cu microunde, mai bine îl puneam pe h'aragaz. Prim-as data se face un preludiu scurt cu forma. Se unge ca la masaj. Apoi se apuca cu nesaț o foaie, se vopsește cu untul pricinos si se aduna foaia evantai cu destele si se înșurubează, se pune fix în mijlocul formei următoarea foaie la fel dar adunata asa ca pentru a-ti face un evantai se pune în tava din locul unde se termina prima si se învârte după mijloc si ii dai înainte. Aceleași dejte de mai devreme asejeaza pliurile după cum ii place lu' ochiu. Se vâră cu talent strigând Oleee! în cuptor la 175 de grade. Cat își face treaba lui, tu faci treaba ta. Spargi cu placere 3 oua adaugi 200 gr zahar tos si le bâțâi o lecuta cu telul.asta după ce pe aragaz intr-un ibric se încălzesc 400 ml de lapte cu coaja de lămâie, un baton de ...