Treceți la conținutul principal

Burgeri de strut

Pentru ca  BuzzStore si Gourmet de Strut au lansat o campanie de testare, nu am ezitat sa ma inscriu si m-am numarat printre norocosii care au primit pachetul . De la prima interactiune cu ei am fost uimita de profesionalismul de care au dat dovada. Nu mare mi-a fost uimirea cand am descoperit cu cata grija si cat de clar era totul pregatit si expediat. 
Si am inceput cautarile si documentarile amanuntite. Din pacate, pentru ca exista un sau acest din pacate, perioada nu a fost cea mai fericita pentru mine, nimic grav, o perioada incarcata si plina de neprevazut. Trebuie sa scriu ca mi-as fi dorit sa experimentez si sa dau drumul imaginatiei la maxim si mai mult, ca nu-i asa o belea nu vine niciodata singura, cardul pe care erau salvate pozele, a suferit un accident. Noroc ca Ursul din dotare este foarte priceput si a reusit sa salveze mare parte din poze. 

Cum introducerea am reusit s-o scriu si sa ma scuz de intarziere zic: 
sa trecem la scris!
Imi doream ca burgerii sa-i transform in ceva spectaculos insa fiul meu, mai prevazator, m-a sfatuit sa incerc prepararea acestora fix asa cum sunt .
Am urmat intocmai instructiunile, am uns grillul meu batran cu un pic de ulei de masline
si-am pornit motoarele
 intre timp am bagat la cuptor niste cartofi pe tava speciala - gateala dietetica, pentru ca ne dorim o masa sanatoasa, plina de vitamine dar si cu gust
 se comporta minunat
 si cum cea mai buna cale de a afla un gust nou am zis ca sa nu bat campii 
 am facut o salata delicioasa langa si clasicul este intotdeauna cel mai apreciat
 Carnea este de o fragezime impresionanta
 suculenta si ofertanta
 Daca ar fi sa o iau de la inceput as umbla la condimente
 i-as adauga si sare si piper dar nimic altceva.
Un lucru e clar Carnea de strut "a devenit parte integrantă a unei diete echilibrate, ce permite gurmanzilor să se bucure de gustul extraordinar al unui file sau a unei fripturi, ştiind totodată că este o alegere sănătoasă. Caracteristicile şi versatilitatea cărnii de struţ o transformă în alegerea ideală pentru oricine doreste să prepare o masă uşoară, bogata din puct de vedere nutritiv şi, in acelasi timp, gustoasa.
Carnea de strut este carne rosie si se apropie foarte mult ca textura si gust de cea de vitel sau vita, in functie de varsta de sacrificare. Este bogata in proteine, dar saraca in grasimi"

Comentarii

Cele mai vizitate

Croissant - usor si repede de facut

E prima oara cand incep direct cu reteta pentru ca stiu cat e de pretios timpul fiecaruia  iar povestea pentru cei care vor si povestea la sfarsit,  nu dezamagesc

Avem nevoie de: 600 gr faina (eu am utilizat Raftul Bunicii )  1,5 lingura drojdie uscata sau mai exact 1 pachetel si jumatate 6 linguri de zahar 390 ml lapte caldut 250 gr unt moale 1 lingurita sare ou si un pic de lapte pentru uns Sa trecem la treaba: in bolul mixerului am pus drojdia, zaharul si jumatate din cantitatea de lapte si m-am facut ca le uit pret de 10 minute Apoi am trantit toata faina, sarea si i-am dat bice. Apai bice i-am dat eu dar martoaga de mixer se impotrivea asa ca in loc sa pun cate un pic de lapte din ce ramasese de pus a trebuit sa-i dau sa bea tot odata. Doamne ce s-a chinuit! Am ramas total nesimtitoare privind doar coca si mirandu-ma ce stil de framantat . L-am iertat pana la urma cam dupa 10 minute si i-am dat pace! Am acoperit cu folie alimentara bolul si l-am varat in cuptor ca sa nu fiu tent…

Soft French Bread Rolls

Soft French Bread Rolls -sursa Youtube

750 g făină 6 g sare 10 g drojdie uscată 35 g zahar Se balmajesc toate acolo sa fix unde o sa se întâmple ce trebuie. 150 ml lapte călduț ( al meu fix din frigider) 180 ml apa călduță (aici am fost disciplinata) 2 ouă (direct de la frigider - cam stresant pt saraca drojdie, ce sa-i fac astea-s orele) 50 gr unt nici moale nici tare... lu asta i-am venit de hac taindu-l bucățele mici, mici Se trântesc in ordine si cate putin. Am hăituit bietul aluat cu mixerul.  Si dupa l-am luat la iubit in maini. Negresa de pe youtube nu si-a bagat mâinile in aluat. Ea a uns un castron cu ulei. Eu Nu! A zis ca a lasat la crescut 1 ora. Eu numa'15 minute sa zic, adica pana m-am învârtit sa pun la loc alea, alea
                            Ea a împărțit la ochi in 12. Eu am cântărit ca-s balanță, puii mei!

 Se întinde fiecare si se ruleaza. Apoi ar trebui sa stea iar. N-am avut timp. Am închinat si-am zis :                                                   …

Maioneza de post

Maioneza asa cum o fac eu.
Fac repede un piure din fulgi de cartofi
Pun 1 lingura de mustar. Iar cand incep cu uleiul torn cate un pic. Cum sunt singura care tin post (daca voi reusi) fac foarte putin
Gata!


Glazura stralucitoare colorata

Nu  stiu sa va spun de cati ani caut o reteta pentru o glazura stralucitoare pe care sa o pot colora dupa cum vor muschii mei. Toate incercarile s-au soldat cu "ntz, ntz, ntz... mai caut!" Si de la o reteta scrisa de o fata draguta din Grupul dulce de pe FB amestecat cu niste explicatii dintr-un link din care am inteles si eu cat am putut ca "ablar, nenea, ablar si adaugar si amestecar..." (daca ma uitam la telenovele poate intelegar mai multo) - vedeti si voi - am reusit sa fac glazura pe care trebuie sa o explic pe indelete si s-o las posteritatii si pentru ca am promis ca ma invrednicesc s-o scriu . Hai sa va pupe mama pe toti si sa incep sa explic ce am facut eu si pentru cat ajunge si cum se mentine... bla, bla-uri de acestea pe care majoritatea nu le scriu

Cantitati;
50 ml apa
100 g zahar
100 g glucoza
65 ml lapte condensat
100 g ciocolata alba
6 g gelatina dizolvata in 36 ml apa
Am pus intr-o craticioara 50 ml apa cu 100 gr zahar tos si o tableta de 100 g g…

croque en bouche