Am pregatit ingredientele:
faina 550g
drojdie uscata 1 plic
lapte 125 ml
zahar 150 g
ou 1
margarina 80g
sare - un praf
miere 2 linguri
Pe foc am pus margarina la topit. Tot aici eu pun si zaharul ca sa se dizolve + mierea. Totul pana devine o licoare .
In masina de paine am pus laptele rece si am venit repede cu licoarea din imagine. Una fierbinte, alta rece = temperatura care-mi trebuie. Pe Domnul Ou l-am batut ca pentru omleta si i-am facut cunostinta cu restul din cuva. Tanti Faina n-am cernut-o pentru ca a fost prea fitoasa azi. ( a se citi - n-am avut chef) si ultima din lista a venit si Coana Drojdia.
Am ales programul de framantare
si mi-am vazut de treaba, nu inainte de a va arata cam ce stie "sora" mea Masina de Paine
Desi n-aveam voie, am ridicat capacul sa fac o poza pentru voi, cele care aveti rabdare sa cititi, pentru ca in geam straluceste blitul. Asa arata cand s-a astamparat din prima tura de framantare.
Si-am scos-o din masina
Procesul de impletire asa cum am invatat de la bunica mea. Am impartit-o in portii. Si-am intins fiecare fasie asa:
Fiecare fasie am facut-o sul cu palmele. Atentie aluatul nu l-am crestat pana la capat.
Si-am format optul dupa care am unit capetele
Am uns cu galbenus de ou si lapte
Asezate in tava pe hartie de copt, astept sa creasca si sa intre la cuptor
Pana se vor coace trebuie facut un sirop de zahar si miere din 300 ml de apa si 250g zahar.
Copti si insiropati
Cum nu sunt o mare priceputa in fotografie am facut mai multe poze
Cu parere de rau ca nu puteti gusta am sa va arat doar pufosenia
Gata!
faina 550g
drojdie uscata 1 plic
lapte 125 ml
zahar 150 g
ou 1
margarina 80g
sare - un praf
miere 2 linguri
Pe foc am pus margarina la topit. Tot aici eu pun si zaharul ca sa se dizolve + mierea. Totul pana devine o licoare .
In masina de paine am pus laptele rece si am venit repede cu licoarea din imagine. Una fierbinte, alta rece = temperatura care-mi trebuie. Pe Domnul Ou l-am batut ca pentru omleta si i-am facut cunostinta cu restul din cuva. Tanti Faina n-am cernut-o pentru ca a fost prea fitoasa azi. ( a se citi - n-am avut chef) si ultima din lista a venit si Coana Drojdia.
Am ales programul de framantare
si mi-am vazut de treaba, nu inainte de a va arata cam ce stie "sora" mea Masina de Paine
Desi n-aveam voie, am ridicat capacul sa fac o poza pentru voi, cele care aveti rabdare sa cititi, pentru ca in geam straluceste blitul. Asa arata cand s-a astamparat din prima tura de framantare.
Si-am scos-o din masina
Procesul de impletire asa cum am invatat de la bunica mea. Am impartit-o in portii. Si-am intins fiecare fasie asa:
Fiecare fasie am facut-o sul cu palmele. Atentie aluatul nu l-am crestat pana la capat.
Si-am format optul dupa care am unit capetele
Am uns cu galbenus de ou si lapte
Asezate in tava pe hartie de copt, astept sa creasca si sa intre la cuptor
Pana se vor coace trebuie facut un sirop de zahar si miere din 300 ml de apa si 250g zahar.
Copti si insiropati
Cum nu sunt o mare priceputa in fotografie am facut mai multe poze
Cu parere de rau ca nu puteti gusta am sa va arat doar pufosenia
Gata!
Comentarii