Eu asa o fac:
Bucata de azi avea 1,7kg.
Pun la fiert burta (in 4litri de apa, azi) direct inghetata. Timpul de fierbere difera in functie de calitate.
Pregatesc legumele si cand este fiarta burtica le arunc intregi in oala,
Separ zeama de rest
Si le pasez (legumele) ca nu ma indur sa le arunc
5 Galbenusuri le amestec cu legumele pasate, o galetusa de smantana (ideal ar fi cat mai grasa) si otet
Las ciorbica sa rasufle nitel si abia atunci vin cu dresul.
Pentru gust pun putin usturoi (dar las la libera completare ) si pentru fata - gogosari murati taiati cubulete mici.
Pofta buna!
Bucata de azi avea 1,7kg.
Pun la fiert burta (in 4litri de apa, azi) direct inghetata. Timpul de fierbere difera in functie de calitate.
Pregatesc legumele si cand este fiarta burtica le arunc intregi in oala,
Separ zeama de rest
Si le pasez (legumele) ca nu ma indur sa le arunc
5 Galbenusuri le amestec cu legumele pasate, o galetusa de smantana (ideal ar fi cat mai grasa) si otet
Las ciorbica sa rasufle nitel si abia atunci vin cu dresul.
Pentru gust pun putin usturoi (dar las la libera completare ) si pentru fata - gogosari murati taiati cubulete mici.
Pofta buna!
Comentarii