Blatul : 2 oua, 2 linguri faina, 2 linguri zahar
Se freaca galbenusurile cu zaharul si un praf de sare pana se albesc. Se adauga faina.
Albusurile se bat spuma tare si se adauga peste galbenusuri amestecand cu mare delicatete ca sa nu se sparga spuma de albusuri. Se coace la foc potrivit in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sau doar hartie de copt.
Crema : 2 plicuri de gelatina, 4 galbenusuri, 200 gr zahar, 250 ml lapte, 750 urda dulce sau Ricotta, sucul de la o lamaie, 500 ml frisca, 500 gr zmeura
Se amesteca galbenusurile cu zahar si lapte si se dau in fiert.
se iau de pe foc si se dizolva inauntru gelatina, care in prealabil a fost lasata 10 minute la hidratat
Se lasa sa se raceasca si se inglobeaza branza amestecata cu suc de lamaie, apoi frisca batuta. Se imparte in doua crema. Intr-o parte se pune lamaie (am pus si coaja rasa pentru mai multa savoare, iar in cea de-a 2 zmeura zdrobita. (din pacate si cana a fost tot rosie)
3. Blatul se aseaza in forma de tort (cu un inel). In mijloc se toarna un polonic de crema alba, deasupra un polonic de crema roz, alternand pana terminam. Tortul se da la rece. Nu prea are nevoie de decor felia in sine este un spectacol.
Comentarii