Treceți la conținutul principal

Postări

Pâine cu lapte

40 gr faina si 200 ml apa se pun pe foc   se fierb, amestecand  s-a legat? E gata! Se pune in bol, se infolieaza si se da la frigider pentru 6 ore (zice reteta) A mea a stat de la 8 dimineata pana la 8 seara si acum reteta originala zice asa 580 gr faina - am pus   60 gr zahar - am zis ca e prea mult pentru romani si am pus doaar 30 gr   12gr sare - pus   10 gr drojdie uscata - pus   10 gr lapte praf - Am constatat ca ce aveam expirase asa ca am sarit dar am mai adaugat o lingura faina    Toate uscaciunile astea se amesteca  pada-dam, pada-damm , nu e nevoie de talent si nici pe mai departe. Asa! Mai departe  avem nevoie de ceva lichide 260 ml lapte (zic eu sa nu fie chiar de la frigider)  50 gr ou ( al meu a avut 55 gr, o balanta ca mine cantareste tot si am zis eu in capul meu... sa vezi ca o sa mai vrea putina faina si a vrut si i-am mai dat 1 lingura plina de faina). Momentul in care se pune si maclavaisul facut de dimineta. Nici asta nu trebuie sa fie dir

Cel mai si cel mai Cozonac autor Mircea Banu - Cozonac impleticit - pentru ca robot Kenwood

Lasagna - paste de casa - Kenwood

cand vine vorba de lasagna ... avem o problema... niciuna si niciunde nu e ca a mea, zice marele Urs. De ce? pentru ca fac foi de casa reteta simpla la 1 ou - 100 gr faina si un picut de sare  si daca tot a fost Kenwood in vizita, ce-am zis... ia sa treci mataluta la treaba  si-a trecut, nu a comentat, nici nu i-a fost greu la ce putere poseda  butoane de luminite  luminaaaaa, sa fie lumina!  dupa ce si-a facut treaba, mi-a dat aluatul pe care l-am infasat si m-am facut ca uit de el vreo ora prin frigider. Timp in care, of course ca nu am stat, doar n-o sa-mi stea norocul.  pe foc am pus carnea tocata de-a gata ca asa am cumparat-o ... cam vreo 800 grame Nu va uitati in oala acum... mai e o postare tot cu Kenwood, v-am zis ca l-am pus la treaba tare. Cand a inceput carnea sa dea semne ca se lasa pe mana focului, i-am adaugat, ciuperci, sare, piper, oregano, suc de rosii si-am mai lasat-o nitel sa palpaie. Ai fi putut manca direcct din tigaie. De ce

Supa crema de cartofi cu afumatura si crutoane - blenderul lui Kenwood

usor si genial

Desert, desert, desert - incercarea de rezistenta a lui Kenwood

dupa cum stiti am un deces in familie din pacate...  dar si obligatia de a termina postarile cu testarea robotului de buctarie creez link si revin cu retete si istoria prajiturii

Paine Testoasa - cu robotul Kenwood

500 gr de faina 1 plic drojdie uscata sau 25 grame (jumatate cubulet) drojdie proaspata 270 ml apa sau apa si lapte in combinatie 1 lingurita sare 1 lingurita zahar si daca vrei sau nu se pot pune si 1- 2 linguri de ulei de masline - mixer Intai de toate se face maia. Drojdia, zaharul si vreo 2 linguri de faina, se dilueaza cu apa calduta, din cantitatea aia de sus. Se lasa 10 minute la crescut. O sa se umfle in pene cat e ea de desteapta, cam de vreo 2 ori in sus. Daca ai curaj ascult-o! Vorbeste! PPPPffff. Sta putin si iar pffff! Io-s suficient de dusa... sa-i raspund... Asa si... te dai mare... esti invitata mea, dar mai repede ca nu am timp de povesti. Pentru ca nu-mi place sa murdaresc mai multe vase si pentru ca sunt „meschera„ cum zicea unu care are acu vreo 3jdeani... mai fac maiaua si direct in trocul de framantat...  si dupa ce mi-a spus tot ce are pe suflet  pornesc mixerul ca robot nu am... Marele maestru Kenwood a fost doar in vizita de 10 zile... S-o f