Treceți la conținutul principal

Postări

notati - 12 decembrie - o noua editie Food Bloggers Conference

Asteptam cu drag noua conferinta editia de iarna 2017 .

Soft French Bread Rolls

Soft French Bread Rolls -sursa Youtube 750 g făină 6 g sare 10 g drojdie uscată 35 g zahar Se balmajesc toate acolo sa fix unde o sa se întâmple ce trebuie. 150 ml lapte călduț ( al meu fix din frigider) 180 ml apa călduță (aici am fost disciplinata) 2 ouă (direct de la frigider - cam stresant pt saraca drojdie, ce sa-i fac astea-s orele) 50 gr unt nici moale nici tare... lu asta i-am venit de hac taindu-l bucățele mici, mici Se trântesc in ordine si cate putin. Am hăituit bietul aluat cu mixerul.  Si dupa l-am luat la iubit in maini. Negresa de pe youtube nu si-a bagat mâinile in aluat. Ea a uns un castron cu ulei. Eu Nu! A zis ca a lasat la crescut 1 ora. Eu numa'15 minute sa zic, adica pana m-am învârtit sa pun la loc alea, alea                             Ea a împărțit la ochi in 12. Eu am cântărit ca-s balanță, puii mei!  Se întinde fiecare si se ruleaza. Apoi ar trebui sa stea iar. N-am avut timp. Am închinat si-am zis :            

Croissant - usor si repede de facut

E prima oara cand incep direct cu reteta pentru ca stiu cat e de pretios timpul fiecaruia  iar povestea pentru cei care vor si povestea la sfarsit,  nu dezamagesc Avem nevoie de: 600 gr faina (eu am utilizat  Raftul Bunicii  )  1,5 lingura drojdie uscata sau mai exact 1 pachetel si jumatate 6 linguri de zahar 390 ml lapte caldut 250 gr unt moale 1 lingurita sare ou si un pic de lapte pentru uns Sa trecem la treaba: in bolul mixerului am pus drojdia, zaharul si jumatate din cantitatea de lapte si m-am facut ca le uit pret de 10 minute Apoi am trantit toata faina, sarea si i-am dat bice. Apai bice i-am dat eu dar martoaga de mixer se impotrivea asa ca in loc sa pun cate un pic de lapte din ce ramasese de pus a trebuit sa-i dau sa bea tot odata. Doamne ce s-a chinuit! Am ramas total nesimtitoare privind doar coca si mirandu-ma ce stil de framantat . L-am iertat pana la urma cam dupa 10 minute si i-am dat pace! Am acoperit cu folie alimentara bolul si l-am

Painea de Craciun

Trantesc fix 1 kila de faina in castron si fac o gaura in mijloc unde arunc cu dragoste 3 lingurite de zahar tos si faram un cub de drojdie de 50 grame Budafok. Habar nu am avut ca asa o cheama. D'aia galbena. Umplu fix o sticla de juma de litru pana sus cu apa calda, acu in post sau juma /juma lapte si apa sau cum da Dzeu si bunul frigider cand e fara post si mestec apa cu drojdia si zaharul acolo local ca n-o sa murdaresc altceva cand la vase -bleah, nu-mi place!  Pana sa scriu  postarea iaca Maiaua mea e vesela. Am saturat faina cu restul de lichid si am pus sare 1 lingurita pe faina uscata. Pentru tinerele mele cititoare sarea nu are voie sa aibe contact direct cu drojdia care uita sa-si mai faca datoria repede. Si mi-am mai mazgalit mana prin castron si dreapta, sa pot face poze. Ce de sacrificii! Apoi am pus pe rand 4 pumnisori de ulei. Pozele vorbesc. Am continuat mangaierile cu coca pana a ramas si mana si castronul curat. Am inchinat aluatul cum m-a invatat bunica

Si cand vine vorba de sarbatoarea Craciunului

 Se apropie cu pasi repezi Craciunul anului 2016 si asa am vazut ca nu am dedicat acestei sarbatori nicio postare si cred ca stiu si de ce. Intotdeauna ma implic atat de tare in a crea cele mai bune bucate pastrand traditia dar aducand si ceva nou, cumparand daruri pentru ai mei, organizand seara magica in care il asteptam pe Mos Craciun chiar daca suntem mari si ne bucuram ca suntem impreuna.  Intotdeauna fac o lista cu ce-mi propun sa avem in meniu, sa o pot urmari si sa ma pot organiza, lista bifata de fiecare data  ajutoarele mele de nadejde, mama chemata sa toace si sa curete zarzavat ... :)))) si Ioana adora sa vina sa prajiturim  si incepem cu fursecurile de fiecare data, fie ca-s cu porocale, fie ca-s cu ciocolata sau ambele sau orice avem chef nu lipseste niciodata, dar niciodata, turta dulce, care se face in familia noastra de pe vremea cand bunica era copil sau cine stie de cand. Asa cum am preluat obiceiul tot asa il voi transmite mai departe.  Sa trecem si la