Treceți la conținutul principal

Postări

Tort zebra 3 (menta, lamaie si ciocolata)

M-am trezit gandindu-ma ca tre sa fac repede, repede, dar repede de tot un tort de Sf. Petru. Am deschis frigiderul si m-am gandit ce fac eu repede, bun si sa nu folosesc nici cuptorul ca e cam cald. Inaltimea sa frigiderul mi-a oferit : - 3 pachete de crema de branza natur, cea mai ieftina, produs Kaufland, - 1 l de smantana pt frisca marca Megle - 1/2 pachet de unt de 65 % marca Carrefour - 4 oua mici mititele, echivalentul a 3 mai normale - 200 ml lapte tot Carrefour - 1 lamaie cam uscata ce-i drept Si-am zis miroase a cheese cake ! Bun ! Dar n-am timp si nici chef sa bat un blat. E nevoie de o talpa. Si asa am ajuns la camara sa analizam oferta. Generoasa mea camara mi-a oferit: - 3 pachete de gelatina (dr Oetker `aia cu plic albastru) - esente de toate neamurile - 2 pachete de biscuiti petit beure Romdil 350 grame impreuna Nu m-am gandit prea tare si zdrang o tigaie pe aragaz, untul bucatelit pe foc si in timp ce mangaia tigaia topindu-se zdrobeam cu manutele di

Foi de lasagna - de casa

nu poti face comparatie intre cele cumparate din magazine  si  cele facute in casa care sunt foarte bune, fine dar mai ales  SANATOASE!

.7 lucruri simple dar adevarate:

7 lucruri simple dar adevarate: Dupa boala si suferinta este nevoie de repaos si relaxare; Dupa epuizare este nevoie de refacere; Dupa infometare este nevoie de hrana – o hrana organica si naturala, nu sintetizata industrial; Daca oamenii au fost redusi la tacere ei trebuie sa spuna adevarul; Daca au trecut prin momente groaznice, atunci au nevoie de speranta; Daca au ajuns sa fie neputinciosi, oameni trebuie sa recastige controlul asupra vietii; Daca au fost amagiti si tinuti departe de adevar, atunci ei trebuie sa inteleaga.

Ecler sau choix a la creme

Cu timpul stau ...mai ca toata lumea. Asa ca reteta (chiar si pentru autenticitate, a se vedea ca o "fabric" inca din vremuri de mult uitate) am pozat-o direct din caietul care arata ca dupa razboi... Secretul meu: de obicei fac 2 portii se masoara mai usor si oricum n-ajung niciodata. Cand se coc cel mai bine este sa nu deschizi usa cuptorului dacat spre sfarsit! Pentru reusita acestei retete tot secretul este focul, asa ca grija mare sa fie bine incins cuptorul.

Majorat Stefan, aperitive, tort si clipe de neuitat

  Cam asa am aranjat  aperitivele. Stefan, finul meu, a fost foarte surprins de la inceput si pana la sfarsit. Ne-am straduit cu totii sa organizam un majorat pe care sa nu-l uite. Din pacate am fost prea preocupata cu organizarea ca sa fac cate poze mi-as fi dorit. Mi-am amintit ca nu i-am oferit locul de cinste pe acest blog si ma voi stradui sa readuc acele clipe desi au trecut 2 ani. 

Tort cu si din eclere

o minunatie  

Tort cu masinuta