Treceți la conținutul principal

Postări

Povestea saratelelor din copilarie

Intr-o zi Vic a solicitat saratelele Maminei (bunica mea) intreband asa intr-o doara daca-mi amintesc de ele. Ca o mama adevarata am purces la descoperirea retetei (ca printre  multe alte lucruri am mostenit si caietul ei de retete). Aparatul chiar eu i l-am cumparat cand a aparut pe piata. Mi-amintesc si inca le mai am, cum ne mai straduiam sa facem rost de aparat pentru nuci, gaufrre si cum ma mai rugam de cei care lucrau prin ateliere sa-mi faca varfuri de ornat din cutii de conserva. .... Sa revenim la saratele. E simplu de amestecat toate ingredinetele si simplu de tradus ca borviz inseamna apa minerala, e greu, insa sa ai rabdare sa le coci cate una cate una. Si atunci am bagat si aparatul in priza. Nu se compara gustul si consistenta obtinute cu rabdare pe aragaz fata de cel obtinut electric. Problema cea mare a aparut cand mi-am dat seama ca de fapt ma confrunt cu fenomenul clatitelor. Adica faci si daca nu te baricadezi in bucatarie s-ar putea sa nu apuci sa ai satisfactia mun

Prajitura cu mere

Se curata merele de coaja, se taie feliute (cam 1,5 kg) si se pun intr-o tava tapetata cu unt si zahar in cuptor pana se coc. Intre timp se pregateste clasicul pandispan (cate oua, atatea linguri de faina si tot atatea de zahar) care se pube direct peste merele coapte (nu este nevoie sa se raceasca) Se coace pana la proba cu scobitoarea, aprox. 40 minute la foc moderat. Se lasa sa se raceasca in tava dupa care se rastoarna si se decoreaza dupa fantezie

Aperitive

Masa de sarbatoare

Cockteil de paste

Prajitura Snikers

refac postarea ... pana atunci istoria

Torturile mele