Treceți la conținutul principal

Mere cu mousse de Matcha


Sa incep prin a va introduce in lumea ceaiul Matcha? Sa incep cu reteta? Sa  incep si eu o data... asa cumva serios? Sau sa incep cu povestea si pataniile pana am reusit sa scot merele mele adorabile dar care nu au nicio treaba cu gustul de mar? (cu promisiunea sa fac si mere din mousse care sa te trimita cu gandul la mere adevarate!)

Ei ups! sau in traducere libere, Ei as!

M-am hotarat: o sa fiu eu si doar eu pana la sfarsitul zilelor indiferent care ar fi miza!
Cel mai important este sa fiu multumita cu si de mine!
Asa ca am sa incep asa cum v-am obisnuit!
De mult, candva, visam sa fac o prajitura ( 2, 3...) cu Matcha pentru ca ma tenta ideea. Imi placea culoarea dar m-a dezarmat pretul practicat de un magazin in buricul Bucurestiului, unde frateeee! o gasisem  ... acum cativa ani... Si mi-am zis: eteeee flosc! sa stea acolo o suta de ani pana o sa cumpar eu daca nu o ieftineste. Si-a venit o zi, ziua aia, ziua care trebuia si-am vazut un concurs... spre rusinea mea nu mai stiu la care fata pe pagina, pe FB, (scuze) si m-am inscris in concurs pe site-ul Vegis.ro si am asteptat, deloc mult. Stiam site-ul ca mai comandasem niste ulei de cocos, niste ceaiuri, chestii de astea mai speciale ... Asa ca iata-ma fericita posesoare a unui plic Matcha Pulbere Ecologica/Bio 60g de la NIAVIS
Peste 3 grame de pudra de matcha am pus 15 ml de apa fiarta si am amestecat. Ce culoare! Ce mireasma! 

Intr-o craticioara am amestecat 4 galbenusuri cu 140 grame de zahar, 20 grame de amidon si esenta de vanilie - evident praful de sare nelipsit. Pe foc incalzisem 480 ml lapte, destul de bine, pe care l-am turnat in fir subtire si am pus craticioara pe foc continuand amestecarea pana s-a fiert. Stiti testul. Cand tragi o dara cu degetul pe dosul lingurii sa ramana curat.
Separat pregatisem si 480 ml frisca batuta si gelatina 20 grame am hidratat-o.



Am adaugat gelatina si am turnat pudra de matcha dizolvata, daca o puneam pe toata eram desteapta, dar se vede ca nu am fost, obtineam culoare de concurs, insa m-am abtinut, am zis gustul trebuie sa fie cel mai important. Data viitoare pun tot, atunci cand fac cu mere si interiorul.
Cand s-a racit am incorporat frisca!
Miezul merelor mele sau mai de fite sa-i zic entremet-ul, l-am facut dintr-un jeleu de fructe de padure, balmajeala de fructe cu zahar pe foc si la urma niste gelatina pentru siguranta, dat apoi la congelator.
  
Am turnat un strat de mousse de matcha, am pus interiorul si am sigilat totul cu matcha din nou 

A plecat toata tava la congelator pentru o noapte.
Cand le-am scos din forma, am intrat in extaz. Doamneeeee, ce multumita am fost!Nu m-am putut abtine si pana sa finalizez muream de curiozitate ca pisica, sa gust, sa savurez! 
I-am facut o frunzulita din pasta de zahar si o codita din ciocolata topita.
Sa va spun ce a fost cel mai greu... Daca nu am boscorodit despre toate toatele... Pana nu a venit Ursul cu mainile lui puternice nu am reusit sa scot niciun mar din forma si nici el... dar impreuna le-am dovedit... :))) Mi-au iesit 20 de prajituri mirobolante!
Informatii preluate de pe site Vegis.ro
Matcha (care in japoneza inseamna pudră de ceai) este considerat de majoritatea specialistilor, cel mai important sortiment de ceai verde datorita numeroaselor sale proprietati benefice organismului. Comparativ cu o cană de ceai verde obișnuit, matcha conține de 137 ori mai mulți antioxidanți, care au un rol important in lupta impotriva radicalilor liberi si care  stimuleaza detoxifierea organismului.
  • Ingrediente: 100% din frunze de Matcha*
            *= INGREDIENT PROVENIT DIN AGRICULTURA ECOLOGICA
    Recomandari de utilizare: adaugati intr-o cana 1 lingurita de matcha, peste care turnati apa fierbinte, aproape de punctul de fierbere. Amestecati bine dupa care serviti cald. Puteti creste sau micsora doza de matcha din ceai dupa propriul gust.
    Produsul este un supliment alimentar si nu trebuie sa inlocuiasca o dieta variata si echilibrata si un stil de viata sanatos.
    Gramaj: 60g
    Mod de pastrare: A se pastra cu ambalajul inchis intr-un loc uscat, intunecat si racoros.
    Produs ecologic/Bio, vegan, fara gluten, nemodificat genetic 
    Produsul nu contine alergeni.
    Tara de origine: China
  • este o sursă bogată de clorofilă ce oxigenează sângele și detoxifică organismul;
  • conține antioxidanți (în special catechine) mai puternici decât antioxidanții vitaminei C;
  • protejează organismul de acțiunea radicalilor liberi;
  • reduce stresul, relaxează mintea și îmbunătățește starea de spirit datorită aminoacidului L-Teanină (L-Theanine).GATA pentru moment! Si e cu va urma !  




Comentarii

Cele mai vizitate

Negresa de post

Reteta mai intai pentru cei cu timpul sau rabdarea limitate:

Pregatim ingrediente uscate intr-un castron mai maricel:

300 gr de faina
3 linguri de cacao
un praf de sare
1 lingurita zdravana praf de copt

se amesteca un picusor

Intr-un ibric :

150 ml ulei
300 ml apa
150 gr zahar
vanilie

Pentru mai tarziu: 3-4 linguri cu dulceata, scortisoara, nuci, alune, coaja de lamaie sau portocale, ciocolata pentru topit sau zahar pudra sau nuca de cocos... Dulceata e cam obligatorie in rest e dupa gust, dupa ce ai, dupa muschii fiecaruia !

Deja am elucidat etapele.

Se trece la balmajire. Din ibric se toarna din lichid, in timp ce se amesteca, :)))) peste ce am amestecat in castron. V-am spart cu fraza asta! La final venim cu dulceata si mai amestecam nitel, dupa care ii dam cu zdrang ce avem sau ce vrem. Pentru ca suntem aproape de Craciun eu am pus vanilie si scortisoara, niste alune si caju dulce sarat de la Lidl - cam o mana, cam atat mai aveam in punga. E bine sa fie pusa hartie de copt sau pur…

Pâine cu lapte

40 gr faina si 200 ml apa se pun pe foc   se fierb, amestecand

 s-a legat? E gata! Se pune in bol, se infolieaza si se da la frigider pentru 6 ore (zice reteta) A mea a stat de la 8 dimineata pana la 8 seara
si acum reteta originala zice asa
580 gr faina - am pus
  60 gr zahar - am zis ca e prea mult pentru romani si am pus doaar 30 gr
  12gr sare - pus
  10 gr drojdie uscata - pus
  10 gr lapte praf - Am constatat ca ce aveam expirase asa ca am sarit dar am mai adaugat o lingura faina
   Toate uscaciunile astea se amesteca  pada-dam, pada-damm , nu e nevoie de talent si nici pe mai departe. Asa! Mai departe  avem nevoie de ceva lichide

260 ml lapte (zic eu sa nu fie chiar de la frigider)
 50 gr ou ( al meu a avut 55 gr, o balanta ca mine cantareste tot si am zis eu in capul meu... sa vezi ca o sa mai vrea putina faina si a vrut si i-am mai dat 1 lingura plina de faina). Momentul in care se pune si maclavaisul facut de dimineta. Nici asta nu trebuie sa fie direct din frigider. De ce?…

Glazura stralucitoare colorata

Nu  stiu sa va spun de cati ani caut o reteta pentru o glazura stralucitoare pe care sa o pot colora dupa cum vor muschii mei. Toate incercarile s-au soldat cu "ntz, ntz, ntz... mai caut!" Si de la o reteta scrisa de o fata draguta din Grupul dulce de pe FB amestecat cu niste explicatii dintr-un link din care am inteles si eu cat am putut ca "ablar, nenea, ablar si adaugar si amestecar..." (daca ma uitam la telenovele poate intelegar mai multo) - vedeti si voi - am reusit sa fac glazura pe care trebuie sa o explic pe indelete si s-o las posteritatii si pentru ca am promis ca ma invrednicesc s-o scriu . Hai sa va pupe mama pe toti si sa incep sa explic ce am facut eu si pentru cat ajunge si cum se mentine... bla, bla-uri de acestea pe care majoritatea nu le scriu

Cantitati;
50 ml apa
100 g zahar
100 g glucoza
65 ml lapte condensat
100 g ciocolata alba
6 g gelatina dizolvata in 36 ml apa
Am pus intr-o craticioara 50 ml apa cu 100 gr zahar tos si o tableta de 100 g g…

Nimeni nu-i perfect!

Aici veti gasi locul cu rateuri:
Painea mea cu drojdie expirata (daca n-ai ochelari - cauta-i!)