Cum am inceput sa iubesc Tefal va povestesc la final. Ca am acceptat provocarea Fabricii de clatite Tefal e de la sine inteles. Si a sosit pachetul. Eu cu piciorul in gips. Boc, boc, pe gresie am reusit sa deschid usa si sa primesc coletul
Si m-am bucurat ca un copil cand le-am citit mesajul
Iaca ingredientele. Ce sa fac eu mai special? Cu ce sa-i bucur si eu pe ei? Frantuzesc, nefrantuzesc eu trebuie sa fac spectacol, m-am gandit ! Cum francezii si-au pus amprenta si pe Maroc sa facem ceva "en franse" ca pralat, parlim ! :))))
Si am gasit o reteta, culmea e ca puteam sa mananc si eu umplute altfel. Sa purced la scris:
Clatite cu 1000 de gauri sau clatite marocane
Reteta : 1 cana de faina, 2 cani de gris, 1 lingura de zahar, 1 praf de sare, 1 lingura de praf de copt, 1 lingura drojdie uscata, 3 cani de apa calduta.
mod de lucru : nicio filozofeala
Pasul cel mai important - dizolvarea drojdiei in apa calduta cu lingura de zahar
( apa se fura din cantitatea pregatita, nu adaugam in plus) Se toarna totul intr-un blender si se mixeaza, apoi se lasa la crescut 10 minute in care se produce minunea. Se pun cu polonicul in tigaia incinsa si se prajesc doar pe o parte . Vor aparea gaurile, alea 1000 si veti vedea cu ochii vostri cum se usuca si cand sunt gata. Gustul si textura divina. Cel mai mult m-a incantat cand am descoperit ca daca vrei sa le lipesti in cilindru, in con sau in floare, asa calde o poti face si obtii cel mai misto efect.
Sa recunosc ca fiind fan adevarat eu am acum 4 tigai, pe care le-am impletit pe aragaz :))) si am si mers mai iute ca gandul
Am uns tigaia totusi cu putin ulei... asa de gust
iaca gaurile si daca priviti atent se vede cum se ususca
Umplutura : am tras la tigaie in putin unt spanac si ciuperci taiate cubulete. Cateva felii le-am prajit de amorul artei ca decor la final. Separat am strivit cu mult talent cu o furculisioana 200 g de branza de capra si pentru cremozitate am adaugat unt frecat cu miscari de balerina, nu mult cam vreo 50 grame sa zic ca sa nu se ridice ala de-i zice colesterolu` - aiurea - ca sa nu fie nici gretos si nici sa strambe careva din nas. Am dat cu oregano, sare, piper, am ras si o lecuta de nucsoara si ghici ce i-am pus si un pic de cimbrisor uscat, atat cat sa te faca sa te intrebi oare ce minune o fi!
Gata ! am ispravit! Nu ca m-a laudat Ursul dar si vreo 3 vecini. Nu ma intrebati pe mine ca nu am gustat, jur! Daca al meu Urs a spus ca sunt de repetat inseamna ca au fost bune de tot. Sincera sa fiu cred ca le voi face si la padure cand da coltul ierbii, pe gratar, atat de simplu si fermecator e. Ce???? Nu ma vedeti plecand cu tigaia in portbagaj , va fac poza si v-arat, nu ma puneti la incercare ca minte prea multa nu posed.
Ca de final exemplificare poftei, marocana cu afine
lipirea clatitei cu 1000 de gauri sau clatita marocana
Si o crema dulce cu gris, cireasa nu doar de gust dar si pentru culoare
Sa traiasca Tefal si provocarea lor cu Fabrica de clatite ca am avut preocupare de studiu. Si daca e fabrica nu aveam cum sa fac doar un model doar fabrica produce nene !!!!
Si m-am bucurat ca un copil cand le-am citit mesajul
Iaca ingredientele. Ce sa fac eu mai special? Cu ce sa-i bucur si eu pe ei? Frantuzesc, nefrantuzesc eu trebuie sa fac spectacol, m-am gandit ! Cum francezii si-au pus amprenta si pe Maroc sa facem ceva "en franse" ca pralat, parlim ! :))))
Si am gasit o reteta, culmea e ca puteam sa mananc si eu umplute altfel. Sa purced la scris:
Clatite cu 1000 de gauri sau clatite marocane
Reteta : 1 cana de faina, 2 cani de gris, 1 lingura de zahar, 1 praf de sare, 1 lingura de praf de copt, 1 lingura drojdie uscata, 3 cani de apa calduta.
mod de lucru : nicio filozofeala
Pasul cel mai important - dizolvarea drojdiei in apa calduta cu lingura de zahar
( apa se fura din cantitatea pregatita, nu adaugam in plus) Se toarna totul intr-un blender si se mixeaza, apoi se lasa la crescut 10 minute in care se produce minunea. Se pun cu polonicul in tigaia incinsa si se prajesc doar pe o parte . Vor aparea gaurile, alea 1000 si veti vedea cu ochii vostri cum se usuca si cand sunt gata. Gustul si textura divina. Cel mai mult m-a incantat cand am descoperit ca daca vrei sa le lipesti in cilindru, in con sau in floare, asa calde o poti face si obtii cel mai misto efect.
Sa recunosc ca fiind fan adevarat eu am acum 4 tigai, pe care le-am impletit pe aragaz :))) si am si mers mai iute ca gandul
Am uns tigaia totusi cu putin ulei... asa de gust
iaca gaurile si daca priviti atent se vede cum se ususca
Umplutura : am tras la tigaie in putin unt spanac si ciuperci taiate cubulete. Cateva felii le-am prajit de amorul artei ca decor la final. Separat am strivit cu mult talent cu o furculisioana 200 g de branza de capra si pentru cremozitate am adaugat unt frecat cu miscari de balerina, nu mult cam vreo 50 grame sa zic ca sa nu se ridice ala de-i zice colesterolu` - aiurea - ca sa nu fie nici gretos si nici sa strambe careva din nas. Am dat cu oregano, sare, piper, am ras si o lecuta de nucsoara si ghici ce i-am pus si un pic de cimbrisor uscat, atat cat sa te faca sa te intrebi oare ce minune o fi!
Gata ! am ispravit! Nu ca m-a laudat Ursul dar si vreo 3 vecini. Nu ma intrebati pe mine ca nu am gustat, jur! Daca al meu Urs a spus ca sunt de repetat inseamna ca au fost bune de tot. Sincera sa fiu cred ca le voi face si la padure cand da coltul ierbii, pe gratar, atat de simplu si fermecator e. Ce???? Nu ma vedeti plecand cu tigaia in portbagaj , va fac poza si v-arat, nu ma puneti la incercare ca minte prea multa nu posed.
Si sa nu fac si clatite mai normale dar nu foarte? Asa ceva nu se poate! Am facut doar dintr-un ou sa nu zic ca nu am claticit.
Acu`am vrut sa ma dau mare ca am si cel mai destept mixer de pe pamant la nivel de amatori si i-am facut o poza dar de obicei eu pun totul intr-o sticla cu gura larga, inchid bine capacul si ma prefac ca sunt un barman pe plaja la Miami, cant si scutur la sticla, bine, bine, torn direct cu sticla in tigai si nu spal nici vase mult. Tin`te bine neneaca cata veselie.
Ce pun in sticla? Cam asa : la 1 ou, 1 lingura de faina, un varf de lingurita de zahar... sau nu, 100 lapte si 1 lingurita din cea mica de ulei, adica de aia de invarti zaharul in ceasca de cafea.
Varianta de post nu merge impaturita altfel decat clasic sau insurubata, lesne de ce, daca de aia nu are, de aia nu are, de unde elesticitate?
Ca sa fie artistic si precis am pus un castronel cat o jumatate de coaja de ou, am centrat clatita cat mai in mijloc, am pus dulceata de afine si am adunat marginile ca la croitorie, am rasucit de 2 ori saculetul si am rasfirat marginile. In mod normal se dau si la cuptor cu nitica smantana si ou pe deasupra, etapa omisa cu gratie!
Ca de final exemplificare poftei, marocana cu afine
lipirea clatitei cu 1000 de gauri sau clatita marocana
Si o crema dulce cu gris, cireasa nu doar de gust dar si pentru culoare
Sa traiasca Tefal si provocarea lor cu Fabrica de clatite ca am avut preocupare de studiu. Si daca e fabrica nu aveam cum sa fac doar un model doar fabrica produce nene !!!!
Comentarii