Treceți la conținutul principal

Clatite - Fabrica de clatite - Clatite cu 1000 de gauri si alte clatitoase

 Cum am inceput sa iubesc Tefal va povestesc la final. Ca am acceptat provocarea Fabricii de clatite Tefal e de la sine inteles. Si a sosit pachetul. Eu cu piciorul in gips. Boc, boc, pe gresie am reusit sa deschid usa si sa primesc coletul
 Si m-am bucurat ca un copil  cand le-am citit mesajul
 Iaca ingredientele. Ce sa fac eu mai special? Cu ce sa-i bucur si eu pe ei? Frantuzesc, nefrantuzesc eu trebuie sa fac spectacol, m-am gandit ! Cum francezii si-au pus amprenta si pe Maroc sa facem ceva "en franse" ca pralat, parlim ! :))))
 Si am gasit o reteta, culmea e ca puteam sa mananc si eu umplute altfel. Sa purced la scris:

                           Clatite cu 1000 de gauri sau clatite marocane

Reteta : 1 cana de faina, 2 cani de gris, 1 lingura de zahar, 1 praf de sare, 1 lingura de praf de copt,                    1 lingura drojdie uscata, 3 cani de apa calduta.

mod de lucru : nicio filozofeala
                        Pasul cel mai important - dizolvarea drojdiei in apa calduta cu lingura de zahar
( apa se fura din cantitatea pregatita, nu adaugam in plus) Se toarna totul intr-un blender si se mixeaza, apoi se lasa la crescut 10 minute in care se produce minunea. Se pun cu polonicul in tigaia incinsa si se prajesc doar pe o parte . Vor aparea gaurile, alea 1000 si veti vedea cu ochii vostri cum se usuca si cand sunt gata. Gustul si textura divina. Cel mai mult m-a incantat cand am descoperit ca daca vrei sa le lipesti in cilindru, in con sau in floare, asa calde o poti face si obtii cel mai misto efect.


 Sa recunosc ca fiind fan adevarat eu am acum 4 tigai, pe care le-am impletit pe aragaz :))) si am si mers mai iute ca gandul


 Am uns tigaia totusi cu putin ulei... asa de gust
 iaca gaurile si daca priviti atent se vede cum se ususca
 Umplutura : am tras la tigaie in putin unt spanac si ciuperci taiate cubulete. Cateva felii le-am prajit de amorul artei ca decor la final. Separat am strivit cu mult talent cu o furculisioana 200 g de branza de capra si pentru cremozitate am adaugat unt frecat cu miscari de balerina, nu mult cam vreo 50 grame sa zic ca sa nu se ridice ala de-i zice colesterolu` -  aiurea - ca sa nu fie nici gretos si nici sa strambe careva din nas. Am dat cu oregano, sare, piper, am ras si o lecuta de nucsoara si ghici ce i-am pus si un pic de cimbrisor uscat, atat cat sa te faca sa te intrebi oare ce minune o fi!

 Gata ! am ispravit! Nu ca m-a laudat Ursul dar si vreo 3 vecini. Nu ma intrebati pe mine ca nu am gustat, jur! Daca al meu Urs a spus ca sunt de repetat inseamna ca au fost bune de tot. Sincera sa fiu cred ca le voi face si la padure cand da coltul ierbii, pe gratar, atat de simplu si fermecator e. Ce???? Nu ma vedeti plecand cu tigaia in portbagaj , va fac poza si v-arat, nu ma puneti la incercare ca minte prea multa nu posed.

Si sa nu fac si clatite mai normale dar nu foarte? Asa ceva nu se poate! Am facut doar dintr-un ou sa nu zic ca nu am claticit.

Acu`am vrut sa ma dau mare ca am si cel mai destept mixer de pe pamant la nivel de amatori  si i-am facut o poza dar de obicei eu pun totul intr-o sticla cu gura larga, inchid bine capacul si ma prefac ca sunt un barman pe plaja la Miami, cant si scutur la sticla, bine, bine, torn direct cu sticla in tigai si nu spal nici vase mult. Tin`te bine neneaca cata veselie. 

Ce pun in sticla? Cam asa : la 1 ou, 1 lingura de faina, un varf de lingurita de zahar... sau nu, 100 lapte si 1 lingurita din cea mica de ulei, adica de aia de invarti zaharul in ceasca de cafea.  
Varianta de post nu merge impaturita altfel decat clasic sau insurubata, lesne de ce, daca de aia nu are, de aia nu are, de unde elesticitate? 

Ca sa fie artistic si precis am pus un castronel cat o jumatate de coaja de ou, am centrat clatita cat mai in mijloc, am pus dulceata de afine si am adunat marginile ca la croitorie, am rasucit de 2 ori saculetul si am rasfirat marginile. In mod normal se dau si la cuptor cu nitica smantana si ou pe deasupra, etapa omisa cu gratie! 







 Ca de final exemplificare poftei, marocana cu afine
 lipirea clatitei cu 1000 de gauri sau clatita marocana
 Si o crema dulce cu gris, cireasa nu doar de gust dar si pentru culoare



 Sa traiasca Tefal si provocarea lor cu Fabrica de clatite ca am avut preocupare de studiu. Si daca e fabrica nu aveam cum sa fac doar un model doar fabrica produce nene !!!!

Comentarii

Cele mai vizitate

Tort cu volan pentru Stefan

La multi ani, Stefan! Sa-mi traiesti!

Placinta trandafir

Plașantă trandahir pe repede si pe hèităreală! Dânsa nu s-o rășît dar iaca rațeta! Hai, iubiti-ma! 1 pachet de foi de placinta si 50 grame unt topit. Vedeti voi cum îl topiti. Eu mi-am făcut muci cuptorul cu microunde, mai bine îl puneam pe h'aragaz. Prim-as data se face un preludiu scurt cu forma. Se unge ca la masaj. Apoi se apuca cu nesaț o foaie, se vopsește cu untul pricinos si se aduna foaia evantai cu destele si se înșurubează, se pune fix în mijlocul formei următoarea foaie la fel dar adunata asa ca pentru a-ti face un evantai se pune în tava din locul unde se termina prima si se învârte după mijloc si ii dai înainte. Aceleași dejte de mai devreme asejeaza pliurile după cum ii place lu' ochiu. Se vâră cu talent strigând Oleee! în cuptor la 175 de grade. Cat își face treaba lui, tu faci treaba ta. Spargi cu placere 3 oua adaugi 200 gr zahar tos si le bâțâi o lecuta cu telul.asta după ce pe aragaz intr-un ibric se încălzesc 400 ml de lapte cu coaja de lămâie, un baton de

Tort pentru barbati (sani sau tate)

Si juniorul care incepuse sa se bucure..... Si ... "ïnculpata" incercand sa repare imperfectiunile Tortul este facut acum aproape 2 ani, nu-mi amintesc din ce l-am facut. Stiu doar ca sanii i-am croit din ce a cazut din lateralele tortului si am facut greseala de a insiropa blatul cupelor, sa va mai spun ca aveau tendinta de a se dezintegra? Pasta in care l-am imbracata a fost din marshmelow (daca am scris corect?) si evident ca n-a ajuns. Cu greu imi stapaneam lacrimile. Pe atunci n-aveam timp nici sa rasuflu si totusi l-am facut.

Cel mai si cel mai Cozonac autor Mircea Banu - Cozonac impleticit - pentru ca robot Kenwood

Ridiche decor

Nimic mai simplu si frumos decorul din ridiche. Avantajul este ca se poate face cu o zi inainte de masa festiva. Am sa las imaginile sa vorbeasca si daca apar intrebari va astept