Treceți la conținutul principal

Soft French Bread Rolls

Soft French Bread Rolls -sursa Youtube


750 g făină
6 g sare
10 g drojdie uscată
35 g zahar
Se balmajesc toate acolo sa fix unde o sa se întâmple ce trebuie.
150 ml lapte călduț ( al meu fix din frigider)
180 ml apa călduță (aici am fost disciplinata)
2 ouă (direct de la frigider - cam stresant pt saraca drojdie, ce sa-i fac astea-s orele)
50 gr unt nici moale nici tare... lu asta i-am venit de hac taindu-l bucățele mici, mici
Se trântesc in ordine si cate putin.
Am hăituit bietul aluat cu mixerul. 
Si dupa l-am luat la iubit in maini. Negresa de pe youtube nu si-a bagat mâinile in aluat. Ea a uns un castron cu ulei. Eu Nu! A zis ca a lasat la crescut 1 ora. Eu numa'15 minute sa zic, adica pana m-am învârtit sa pun la loc alea, alea

                            Ea a împărțit la ochi in 12. Eu am cântărit ca-s balanță, puii mei!

 Se întinde fiecare si se ruleaza. Apoi ar trebui sa stea iar. N-am avut timp. Am închinat si-am zis :                                                                            Doamne ajuta!
                                                                Le-am uns cu ou batut.
                                                             si-au crescut direct in cuptor
Trebuia sa se coaca in 20 min la 180 grade. Gradele alea le-am setat dar au stat 30 minute ca deh ceva e cam ciudat la cuptorul meu sau poate pentru ca le-am bagat direct, habar n-am !  


Gata! Sunt buna ba nene ba sunt o belea!

Apropo făină mea Raftul bunicii a fost de 2 calități desi trebuia folosita din cea 000. Altă dovada cat e de buna! Si daca puteti vedea video - frigeeeee! 



Comentarii

Cele mai vizitate

Tort cu volan pentru Stefan

La multi ani, Stefan! Sa-mi traiesti!

Placinta trandafir

Plașantă trandahir pe repede si pe hèităreală! Dânsa nu s-o rășît dar iaca rațeta! Hai, iubiti-ma! 1 pachet de foi de placinta si 50 grame unt topit. Vedeti voi cum îl topiti. Eu mi-am făcut muci cuptorul cu microunde, mai bine îl puneam pe h'aragaz. Prim-as data se face un preludiu scurt cu forma. Se unge ca la masaj. Apoi se apuca cu nesaț o foaie, se vopsește cu untul pricinos si se aduna foaia evantai cu destele si se înșurubează, se pune fix în mijlocul formei următoarea foaie la fel dar adunata asa ca pentru a-ti face un evantai se pune în tava din locul unde se termina prima si se învârte după mijloc si ii dai înainte. Aceleași dejte de mai devreme asejeaza pliurile după cum ii place lu' ochiu. Se vâră cu talent strigând Oleee! în cuptor la 175 de grade. Cat își face treaba lui, tu faci treaba ta. Spargi cu placere 3 oua adaugi 200 gr zahar tos si le bâțâi o lecuta cu telul.asta după ce pe aragaz intr-un ibric se încălzesc 400 ml de lapte cu coaja de lămâie, un baton de

Tort pentru barbati (sani sau tate)

Si juniorul care incepuse sa se bucure..... Si ... "ïnculpata" incercand sa repare imperfectiunile Tortul este facut acum aproape 2 ani, nu-mi amintesc din ce l-am facut. Stiu doar ca sanii i-am croit din ce a cazut din lateralele tortului si am facut greseala de a insiropa blatul cupelor, sa va mai spun ca aveau tendinta de a se dezintegra? Pasta in care l-am imbracata a fost din marshmelow (daca am scris corect?) si evident ca n-a ajuns. Cu greu imi stapaneam lacrimile. Pe atunci n-aveam timp nici sa rasuflu si totusi l-am facut.

Cel mai si cel mai Cozonac autor Mircea Banu - Cozonac impleticit - pentru ca robot Kenwood

Ridiche decor

Nimic mai simplu si frumos decorul din ridiche. Avantajul este ca se poate face cu o zi inainte de masa festiva. Am sa las imaginile sa vorbeasca si daca apar intrebari va astept