joi, 15 decembrie 2016

Ca sa nu mai scartai am testat Litomove

Nu stiam despre Litomove nimic, nici macar nu auzisem pana ce Buzzstore  a facut cunoscuta campania de testare produsului Litomove
Nici n-am stat pe ganduri si m-am inscris. 
M-am bucurat si nu am avut nici macar vreo secunda frica in suflet. 
A sosit pachetul, m-am pus pe treaba destul de increzatoare ca deh am ajuns la varsta cand devin crocanta! Ba doare un picior, ba un umar, sa nu mai vorbim de spate, ca doar am facut sport la viata mea!
 Se puse a voastra Carmen sa citeasca, sa studieze prospectul ! Hotararea luata: o sa inghit 3 pastile la o singura inghititura, ca poate n-ar fi rea nici ceva lecitina sa nu uitam cand si cand!
 Ba, zic, rau n-are ce sa faca e :
LITOMOVE este un produs 100% natural, extrem de eficient în combaterea degradării cartilajelor din articulații. Fiecare capsulă conține pulbere din 3 tipuri de pulbere de măceșe, în mare parteRosa canina, cultivate în Chile, de la 200 m la 700 m deasupra nivelului mării, foarte bogate în ingrediente active.
 Le-am dat si prietenilor sa citeasca, le-am povestit despre ce scrie in prospect, concluzia generala si sincera a cam fost de genul :"asteptam sa termini tu experimentul "

 Inca nu am terminat toata cura dar semnele sunt vizibile deja. Ma misc mai usor, ma simt mai bine dar mai ales si foarte important nu am racit deloc. Lesne de inteles de ce. Macesele sunt benefice pentru sanatate. Cat ceai de macese de Romania am baut eu la viata mea cand raceam!
Pulberea din fructe de măceșe fără semințe în concentrație mare, de 2250 mg/ zilnic, are eficacitate dovedită clinic în menținerea articulațiilor sănătoase și flexibile, iar vitamina C contribuie la formarea colagenului pentru funcționarea normală a sistemului osos și a ligamentelor

Măceșele au fost folosite de-a lungul timpului în special pentru conținutul de vitamina C. Însă pulberea de măceșe conținuta de LITOMOVE are numeroase alte ingrediente active, formând un complex unic, Rosenoids®

 Si azi 3 si maine 3 si iar cate 3 am ajuns sa merg din nou pe bicicleta chiar daca afara e frig
 si niciodata singura, cu asistenta desigur. Ma priveste si probabil ca zgomotul pedalelor sau o adoarme gata sa cada de pe calorifer
 sau o enerveaza miscarea regulata a pedalelor si o apuca gheruiala.

3 CAPSULE PE ZI DE LITOMOVE CU ROSENOIDS MI-AU REDAT MOBILITATEA

„Nivelul durerii s-a redus și mi-am reluat activitățile obișnuite. Astăzi, lucrurile sunt diferite: pot să mă dau jos din pat mult mai ușor, am mobilitate mai mare și nu mai trebuie să stau în casă din cauza durerii.”

voi continua!

Gulas si Steak de strut

Sa incepem cu inceputul. Mi-am chemat fratele si cumnata la masa cu scopul precis sa testam carnea de strut . 
Carnea am primit-o congelata prin grija celor de la Gourmet de Strut si gratie site-ului care m-a ales ca buzzer al  Buzzstore

Atentie desi se congeleaaza rapid se decongeleaza lent pentru pastrarea tuturor propietatilor .
am gasit informatiile pe site
"Imediat dupa sacrificare, carnea de strut trece printr-un proces de congelare rapida(shock freeze), proces care permite, spre deosebire de congelarea traditionala, pastrarea proprietatilor organoleptice si a substantelor nutritive nealterate.
Cu cat mancarea este mai repede congelata si la o temperatura mai scazuta cu atat mai bine isi va mentine calitatile.
Congelarea rapida previne formarea cristalelor mari de gheata. Structura va ramane mai compacta. Congelarea rapidă generează un număr mare de cristale de gheaţă cu dimensiuni mici şi forme regulate.
La decongelare produsul va avea aceleasi caracteristici cu un produs proaspat, fara a fi pierdut din greutate, din prospetime sau din caracteristicile organoleptice initiale"
 Am luat frumusel bucatile de carne, sa ma exprim filozofic... de-o frumusete rara...
le-am asezat frumos in Foodsaver dupa ce le-am apostrofat cu ce mi-a dat prin cap (piper, usturoi, un amestec genial de condimente de la un magazin de specialitate) si pusca mea! ca sa fie traba, treaba am ametit toata carnea cu vin, doar venea frate-meu... si cum suntem rude de gradul 1, asta nu ma iarta de la nicio critica.

Bai, sa mor daca va mint, in ziua aia, aveam o durere de cap de nu aveam chef nici sa mai traiesc si cu toate astea, am studiat, am analizat, am mangaiat carnea pe toate partile. O bucurie de carne si de textura. Ca tot romanul curios, am mirosit-o, am dezmierdat-o ... bla, bla-uri de gospo... mi-am chemat Ursul mare sa purceada la aparat. A zamzanit bine si l-am uitat in frigider pentru ceva timp. Am mai luat un HAP si m-am apucat de legume, curata, portioneaza, gandeste, amesteca, trudeste... treaba de aia de salaor!



 
Cand ne-am asezat la masa am inceput sa povestesc ce-am citit si ce de beneficii are carnea asta pana mi-a zis dragutul de frate-meu :"hai, sorela, baga mancarea si da-mi link ca citesc si singur!"

Daca bucatile de carne le-am tras la tigaie , friptura am bagat-o fix cat zice la instructiuni intr-o tigaie de teflon . Mintenas au fost gata !
Si-am ales garnitura  un pat de legume si orez bogat aromat.

In timp ce pentru friptura am tras niste praz si broccoli putin ametit si in cuptor
 Asa carne n-a mancat neam de neamul nostru vreodata ! 

 de divertisment am tras si un sos de smantana cu usturoi daca o vrea careva... si-au vrut !



 "Strutul este, fara indoiala, cea mai mare pasare din lume, in acest moment. Masculii ating 2,4 metri inaltime si pot cantari peste 100 de kg, in timp ce femelele sunt o idee mai mici. Strutii sunt pasari care nu zboara, au gatul lung si picioare puternice, care le permit sa alerge cu 70 km pe ora, in pasi de pana la 8 metri fiecare."

Sa va zic ca fratelo m-a intrebat ce mancam femela sau mascul?!?!?!? Nu va zic! Am ras, am mancat, ne-a placut ! 

 Nu am reusit eu sa fac cea mai spectaculoasa masa dar clar a fost frageda, gustoasa si merita cumparata !


Burgeri de strut

Pentru ca  BuzzStore si Gourmet de Strut au lansat o campanie de testare, nu am ezitat sa ma inscriu si m-am numarat printre norocosii care au primit pachetul . De la prima interactiune cu ei am fost uimita de profesionalismul de care au dat dovada. Nu mare mi-a fost uimirea cand am descoperit cu cata grija si cat de clar era totul pregatit si expediat. 
Si am inceput cautarile si documentarile amanuntite. Din pacate, pentru ca exista un sau acest din pacate, perioada nu a fost cea mai fericita pentru mine, nimic grav, o perioada incarcata si plina de neprevazut. Trebuie sa scriu ca mi-as fi dorit sa experimentez si sa dau drumul imaginatiei la maxim si mai mult, ca nu-i asa o belea nu vine niciodata singura, cardul pe care erau salvate pozele, a suferit un accident. Noroc ca Ursul din dotare este foarte priceput si a reusit sa salveze mare parte din poze. 

Cum introducerea am reusit s-o scriu si sa ma scuz de intarziere zic: 
sa trecem la scris!
Imi doream ca burgerii sa-i transform in ceva spectaculos insa fiul meu, mai prevazator, m-a sfatuit sa incerc prepararea acestora fix asa cum sunt .
Am urmat intocmai instructiunile, am uns grillul meu batran cu un pic de ulei de masline
si-am pornit motoarele
 intre timp am bagat la cuptor niste cartofi pe tava speciala - gateala dietetica, pentru ca ne dorim o masa sanatoasa, plina de vitamine dar si cu gust
 se comporta minunat
 si cum cea mai buna cale de a afla un gust nou am zis ca sa nu bat campii 
 am facut o salata delicioasa langa si clasicul este intotdeauna cel mai apreciat
 Carnea este de o fragezime impresionanta
 suculenta si ofertanta
 Daca ar fi sa o iau de la inceput as umbla la condimente
 i-as adauga si sare si piper dar nimic altceva.
Un lucru e clar Carnea de strut "a devenit parte integrantă a unei diete echilibrate, ce permite gurmanzilor să se bucure de gustul extraordinar al unui file sau a unei fripturi, ştiind totodată că este o alegere sănătoasă. Caracteristicile şi versatilitatea cărnii de struţ o transformă în alegerea ideală pentru oricine doreste să prepare o masă uşoară, bogata din puct de vedere nutritiv şi, in acelasi timp, gustoasa.
Carnea de strut este carne rosie si se apropie foarte mult ca textura si gust de cea de vitel sau vita, in functie de varsta de sacrificare. Este bogata in proteine, dar saraca in grasimi"

joi, 21 iulie 2016

Paste cu ton sau paste cu bacon si ciuperci in cosulet de cascaval

Absolut minunat ! Acum cateva zile  am primit un cos foarte plin cu produse incantatoare de la firma Foodville. Sa va descriu bucuria mea?!  :)


 Nu am crezut ca inca exista oameni care sa-si iubeasca produsele. Toate au fost impachetate cu mare atentie pentru a nu se deteriora in timpul transportului si au fost puse intr-un cosulet elegant. Abia am asteptat sa ajung acasa, sa le descopar. Nici eu nu puteam fi altfel decat cei care l-au trimis.  
Si sa nu uit:  
domnisoara de la Foodville cu care am vorbit la telefon, absolut minunata, amabila, draguta si calda


Ii multumesc Ginei Bradea pentru invitatia de a participa la aceasta provocare.

  
Pe blogul ei exista un concurs la care, daca participati aveti sansa de a castiga un cos identic cu cel pe care l-am primit eu. Cu un simplu clik AICI puteti afla mai multe detalii despre concurs.

 Va doresc mult succes! :) 


Si-am trecut la treaba pentru  prima reteta:

Paste cu bacon, ciuperci si rosii deshidradate in cos de cascaval  si paste cu ton si rosii deshidradate de la #Foodville



Conserva de ton       
Pastele ca baza:

- am ales paste tricolore italienesti - doar pentru ca bucura ochiul
in 2 l de apa sarata am fiert 300g spaghete pentru 2 persoane, un pic mai mult decat scrie pe pachet pentru ca asa ne plac noua.

- le-am scurs de apa si le-am trantit 3 linguri zdravene de iaurt grecesc si-o lingura de parmezan ras, piper si oregano,  plina de nervi pe mine ca a trebuit sa arunc smantana din frigider care-si daduse obstescul sfarsit (!) Nu era multa... fix cat mi-ar fi trebuit si fix cat sa ma enerveze ca trebuie sa arunc. Cum din greseli s-au nascut cele mai bune retete din istoria gastronomiei, va marturisesc ca voi uita de smantana cand am iaurt grecesc.

Cosuletul:
Am ras cascaval si l-am intins pe foaie de copt cat mai rotund. Am dat la cuptor pana s-a inmuiat cascavalul, foarte putin ca timp,
am lasat pret de 2 - 3 minute sa se raceasca si cu hartia de copt,  l-am pus pe un castron rasturnat. Am scos hartia si l-am lasat in pace cat am pregatit cele 2 combinatii

Dupa preferinte:

1. In ulei de masline am tras la tigaie baconul, ciupercile si catve rosioare uscate toate de la Foodville / made in Spania /







2. Peste paste am pus pur si simplu tonul si felii de rosii uscate tot de la Foodville, care atat de delicioase si interesante la gust, nu au avut nevoie de nicio alta pregatire 



Succesul este garantat !! Si nu uitati sa participati la  Concurs , puteti castiga un cos identic cu al meu sa va  bucurati  de aceleasi produse  folosite  de  mine!


duminică, 3 iulie 2016

DormeoSiena gel - prima experienta cu #buzzdormeo @Facebook Buzzstore @Dormeo Romania

Spunem povestea?
De mici ne placea sa auzim povesti inainte de culcare. Mi-amintesc cu mare placere ca adoram povestile cu printese, /Eh,  intre timp  nu zic ca am imbatranit, dar mi-a venit randul mie sa spun povesti. 


video
Daca ai fericirea sa primesti o perna Dormeo Siena Gel spre testare si mai esti si fericit ca ai si saltea Dormeo nu mai ai nevoie de nicio poveste, adormi si te odihneti ca un prunc dupa povestea de noapte buna.
 La inceput i-am rugat pe toti ai casei sa facem cu randul ca sa adun mai multe pareri.

Si uite asa au trebuit cumparate la urgenta inca 2 perne...


DormeoSiena gel - prima experienta cu  #buzzdormeo @Facebook Buzzstore @Dormeo Romania
De obicei ne uitam la parerile celor care au cumparat un produs inainte de a cumpara si daca suntem incantati uitam sa revenim si sa spunem parerea noastra si altora. Ne amintim sa scriem doar cand ceva nu e intocmai cum am sperat. Eu sunt genul care scriu si de bine si de rau. In cazul pernei Dormeo Siena gel am doar cuvinte laudative. Nu am avut in viata mea o perna care sa-mi dea atata liniste si un somn odihnitor. Pana la ea, fie aruncam pernele din pat noaptea, fie ma trezeam si o aranjam. Frate, e inegalabila,~ eu eram agitata si ziua si noaptea, acum sunt o fire agitata doar ziua. Sufeream de simptomul adormitului greu, acum un capitol uitat. Daca ai citit ce am scris eu, nu-mi vei da dreptate decat dupa ce vei cumpara aceasta perna. Eu nu zic recomand~ dupa ce o cumperi iti vei aminti ca ai citit ceva si-mi vei da dreptate. Pana la urma alegerile ne diferentiaza. #buzzdormeo #buzzstore va multumesc!

vineri, 10 iunie 2016

- cozonac trandafir cu krantz - varianta fara zahar dar cu #greensugar


Ideea de Rossenkrant am preluat-o de la Gabriela Cara iar cantitatile din  reteta bunicii mele care  suna asa:
 ( ce am facut eu in plus)
600 gr faina
 30 gr drojdie   ( am pus un pliculet si un pic de drojdie uscata )
300 ml lapte     ( l-am incalzit usor )
1 ou                  ( l-am batut ca pentru omleta cu praful de sare )
1 praf de sare
4 linguri cu ulei ( le-am pus in lapte si le-am incalzit impreuna)
3 linguri de zahar  ( Am folosit 3 linguri de green sugar )
esente / miroase le zicea bunica mea (coaja de portocala,  lamaie, esenta de vanilie si o jumate de baton de vanilie in lapte)  . Rezulta 2 cozonacei.

pentru umplutura:
- miez de nuca tocata grosier
- 1 lingura de green sugar
- un cubulet de unt moale pentru uns

pentru glazura:
- 3 linguri de green sugar
- 1 lingura de apa

pentru cel normal aceleasi cantitati ca mai sus dar cu zahar normal

Am amestecat  faina cu drojdia praf si cu #greensugar ( #greensugarbloggers )

           Am adugat laptele si uleiul incalzite usurel peste oul batut si apoi peste cele uscate si am pornit robotul

Am fost atenta si am adaugat esente si "miroase" si gata sa nu ma satur cu coca cruda.
Am infoliat vasul si sincer, mi-am vazut de alte` alea prin casa. Cand m-a lovit "piticul" si m-am gandit : ce ziceau aia de la Green Sugar? Ca nu se schimba proprietatile la procesare termica? Ia sa vedem daca au dreptate! Am pus alt zahar green - 3 linguri la caramelizat cu un strop de apa. Rezultatul nu a fost identic cu cel al zaharului normal ca aspect, dar inegalabil ca gust. E un pic mai deschis la culoare si avea tendinta sa se albeasca cand se racea, Am imbracat o craticioara in zaharul green caramelizat si am facut acelasi lucru cu alta craticioara cu zahar normal pentru comparatie.

Si cat am lasat la racit zaharul. In timp ce cel normal paraia de zor, cel green era cuminte. Aluatul meu era de o frumusete rara. 
Am intins cele 2 foi pe rand. Am dat cu unt, am presarat nuca si zahar normal pe unul si greensugar pe celalalt. Am rulat, am taiat rondele si le-am pus in cele 2 craticioare fara sa le incurc.


 cel din craticioarea verde e cu zahar normal

 Care e diferenta? Vedem cand rasturnam. Si rasturnam repede dupa ce coacem ( aprox. 30 minute la 175 de grade, functie si de cuptor) ca sa nu se intareasca zaharul caramel.
 Deci optic - cel cu zahar normal arata muuult mai bine!

 Gustativ - eu zic nicio diferenta in timp ce sotul meu a declarat raspicat ca celalalt e muuult mai bun (adica cel cu green sugar si la suprafata, caci  aluatul a fost acelasi)

 Iaca pufosenia !
 Stau de multe ori si ma gandesc cate fumuri aveam si eu in cap la tinerete , cu cata infrigurare cautam retete noi si cum caut acum caietele vechi de retete. Talentul ar trebui sa apara atunci cand iti doresti sa readuci la viata o reteta dar sa o imbraci modern.
Cum altfel mergea bucata mea de cozonac?
Cu o cafea buna, aburinda si neschimbata la gust datorita lui #greensugar.
Deci ca m-am facut #greensugarbloggers nu-mi pare rau deloc. Am descoperit cel mai sanatos dulce !
Si-i multumesc Gabrielei pentru ideea de a prezenta altfel si a da un plus de gust si savoare.