sâmbătă, 17 decembrie 2016

Si cand vine vorba de sarbatoarea Craciunului

 Se apropie cu pasi repezi Craciunul anului 2016 si asa am vazut ca nu am dedicat acestei sarbatori nicio postare si cred ca stiu si de ce. Intotdeauna ma implic atat de tare in a crea cele mai bune bucate pastrand traditia dar aducand si ceva nou, cumparand daruri pentru ai mei, organizand seara magica in care il asteptam pe Mos Craciun chiar daca suntem mari si ne bucuram ca suntem impreuna.
 Intotdeauna fac o lista cu ce-mi propun sa avem in meniu, sa o pot urmari si sa ma pot organiza, lista bifata de fiecare data
 ajutoarele mele de nadejde, mama chemata sa toace si sa curete zarzavat ... :)))) si Ioana adora sa vina sa prajiturim
 si incepem cu fursecurile de fiecare data, fie ca-s cu porocale, fie ca-s cu ciocolata sau ambele sau orice avem chef nu lipseste niciodata, dar niciodata, turta dulce, care se face in familia noastra de pe vremea cand bunica era copil sau cine stie de cand. Asa cum am preluat obiceiul tot asa il voi transmite mai departe.
 Sa trecem si la lucruri serioase: toba
 si carnatii
 sarmalele

 si piftia
 friptura gata pregatita de cuptor
 toba la presat
 sectiune de toba
 Ioana mea croind casuta de turta dulce
 fursecuri
 casuta de turta dulce
 prajitura Snikers
 Panna Cotta -  un desert usor, fara de care nu se poate, desert introdus in meniu de sora Ioanei, Andrada, nepoata mea cea mare, in urma cu aproape 10 ani
 si piesa de rezistenta painea noastra facuta dupa reteta clasica de paine in forma si cu simbolul Craciunului, Mos Craciun. E bucuria mesei si cum ne place sa credem este cel care ne uneste pe toti in seara magica, in cea mai frumoasa sarbatoare din an.

 Salata de boeuf
 Cozonacii fara de care nu e Craciun, cresc si inmiresmeaza sarbatoarea

 dulciurile atat de asteptate

painea noastra de Craciun
 Linistea din casa in asteptarea Craciunului




 Si cand am terminat sa facem o poza meniului  pentru posteritate...


Niciun comentariu: