Treceți la conținutul principal

Ceva bun cu portocale - Portocala vedeta in cutia misterelor

Am raspuns altei provocari - sa facem portocala vedeta in lunia ianuarie 2016 si gazda buna  Mona
toate acestea intamplandu-se pe Cutia misterelor pe FB, evident.

Si acum povestea portocalei mele. Mari bautori de suc de portocale, adicatelea de fresh-uri, cumpar portocale cu lada sau cu sacosa sau cu bax-ul, depinde... de oferta. Inainte de Craciun am refacut stocul mai ales ca asa-i traditia in casa mea cu portocale sub brad si coji de portocala uscate pe calorifer sau chiar pe aragaz ... doar ca pe 27 am plecat in vacanta ... copilul din dotare nu s-a atins de ele... Si au stat cuminti dezhidratandu-se incet sub brad asteptand sa faca cineva, ceva cu ele... In fiecare zi ma gandeam sa nu le pierd insa renovam bucataria si in tot balamulcul pe care l-am creat numai de ele nu-mi ardea. Cand s-a ispravit santierul fix spre ele m-am indreptat cu gandul sa fac ceva mega-ultra-senzational: sa fie un jeleu sau o crema spectaculara??? Habar nu aveam dar trebuia sa fac ceva. Asa ca le-am decojit cu grija, le-am gustat (vreo 2 bucati)  si cand am cantarit miezul fix 1 kg si o 100 de grame. Sa ma vezi ce le-am trantit vreo 500 grame de zahar gandindu-ma ca-s si asa prea dulci si iaca cum iesi o chestie de toata bunaciunea din lume
dar bunu-i bun insa trebuie sa fie si mai bun... si-am venit cu o picatura de vanilie in praf si niste cardamom si parca ceva, ceva tot mai vroiam si am piscat si un pic de ghimbir pudra, frateee, ce gust, ce nebunie, ce parfum! Hai ca-s bengoasa! Pacat ca telefonul meu n-a putut sa surprinda culoarea si mirosul. N-am bagat la borcane ca la cat de buna e nici n-are sens sa nu o mancam repede
Asa ca am trecut la fapte trantind un aluat cu lapte, simplu si iute de facut si cat ai zice : corn, fleosc am pus-o de niste cornuri pentru cafeaua de dimineata!

Atat de incantata am fost de cum se impufoseau la mine ca a 2 a tava am zis s-o modelez altfel. Si cum niciodata n-am facut dar am admirat tehnica de invelire la pariziene, ce-am zis? Hai sa incerc! Data viitoare sigur vor iesi mai frumoase.

S-au mancat, s-au laudat si culmea, nimeni n-a patit nimic toti au supravietuit experimentului...
deci pot gusta si eu.... Glumesc desigur... Data viitoare, caci va exista o data viitoare ma voi stradui mai mult la modelat. Hai, daca vreti, serviti! Virtual nu se poate intampla nimic rau!

Comentarii

Cele mai vizitate

Tort cu volan pentru Stefan

La multi ani, Stefan! Sa-mi traiesti!

Placinta trandafir

Plașantă trandahir pe repede si pe hèităreală! Dânsa nu s-o rășît dar iaca rațeta! Hai, iubiti-ma! 1 pachet de foi de placinta si 50 grame unt topit. Vedeti voi cum îl topiti. Eu mi-am făcut muci cuptorul cu microunde, mai bine îl puneam pe h'aragaz. Prim-as data se face un preludiu scurt cu forma. Se unge ca la masaj. Apoi se apuca cu nesaț o foaie, se vopsește cu untul pricinos si se aduna foaia evantai cu destele si se înșurubează, se pune fix în mijlocul formei următoarea foaie la fel dar adunata asa ca pentru a-ti face un evantai se pune în tava din locul unde se termina prima si se învârte după mijloc si ii dai înainte. Aceleași dejte de mai devreme asejeaza pliurile după cum ii place lu' ochiu. Se vâră cu talent strigând Oleee! în cuptor la 175 de grade. Cat își face treaba lui, tu faci treaba ta. Spargi cu placere 3 oua adaugi 200 gr zahar tos si le bâțâi o lecuta cu telul.asta după ce pe aragaz intr-un ibric se încălzesc 400 ml de lapte cu coaja de lămâie, un baton de

Cel mai si cel mai Cozonac autor Mircea Banu - Cozonac impleticit - pentru ca robot Kenwood

Tort pentru barbati (sani sau tate)

Si juniorul care incepuse sa se bucure..... Si ... "ïnculpata" incercand sa repare imperfectiunile Tortul este facut acum aproape 2 ani, nu-mi amintesc din ce l-am facut. Stiu doar ca sanii i-am croit din ce a cazut din lateralele tortului si am facut greseala de a insiropa blatul cupelor, sa va mai spun ca aveau tendinta de a se dezintegra? Pasta in care l-am imbracata a fost din marshmelow (daca am scris corect?) si evident ca n-a ajuns. Cu greu imi stapaneam lacrimile. Pe atunci n-aveam timp nici sa rasuflu si totusi l-am facut.

Ridiche decor

Nimic mai simplu si frumos decorul din ridiche. Avantajul este ca se poate face cu o zi inainte de masa festiva. Am sa las imaginile sa vorbeasca si daca apar intrebari va astept