Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din septembrie, 2011

Tort cu "dinti" pentru Ada

Tort cu chitari - Victor 23 ani

"Printul" a implinit 23 de ani. Cremele au fost cu ciocolata si menta. Decorurile le-am realizat din pasta de zahar.

Fursecuri cu "pistolul" special

300g faina, 180g unt sau margarina, zice reteta, dar eu le-am facut cu untura 70g zahar, 1ou, 1 lingurita cu zahar vanilat, un praf de sare.

Tort 66 - diplomat cu multe fructe

Reteta clasica de diplomat doar ca m-am jucat cu fructele, dupa dorinta prietenei mele A continut piersici, mandarine, ananas, afine, mure.

Napolitane

am o reteta "super" verificata de pe vremea lui "Ceasca" se amesteca un pachet de unt cu o cana de zahar, se adauga 1 ou intreg + 3 galbenusuri si 2 linguri de cacao, esente, iese o pasta. Separat se caramelizeaza o alta cana de zahar cand e gata, se pune prima compozitie, o sa faca " bulbuci" nu te speria - amesteca si umple repede foile, gustul este superb. Dupa anii 90 am facut-o doar de 2 ori, din nostalgie! E super! Sa nu puneti toate albusurile, cum a facut o prietena de a mea, care s-a gandit ca-i pacat de ele, pt ca inmoaie foile si strica totul. Sper sa va placa!