Treceți la conținutul principal

Mucenici moldovenesti

Am pregatit ingredientele:


faina 550g
drojdie uscata 1 plic
lapte 125 ml
zahar 150 g
ou 1
margarina 80g
sare - un praf
miere 2 linguri

Pe foc am pus margarina la topit. Tot aici eu pun si zaharul ca sa se dizolve + mierea. Totul pana devine o licoare .

In masina de paine am pus laptele rece si am venit repede cu licoarea din imagine. Una fierbinte, alta rece = temperatura care-mi trebuie. Pe Domnul Ou l-am batut ca pentru omleta si i-am facut cunostinta cu restul din cuva. Tanti Faina n-am cernut-o pentru ca a fost prea fitoasa azi. ( a se citi - n-am avut chef) si ultima din lista a venit si Coana Drojdia.

Am ales programul de framantare
si mi-am vazut de treaba, nu inainte de a va arata cam ce stie "sora" mea   Masina de Paine
Desi n-aveam voie, am ridicat capacul sa fac o poza pentru voi, cele care aveti rabdare sa cititi, pentru ca in geam straluceste blitul. Asa arata cand s-a astamparat din prima tura de framantare.

Si-am scos-o din masina
Procesul de impletire asa cum am invatat de la bunica mea. Am impartit-o in portii. Si-am intins fiecare fasie asa:
Fiecare fasie am facut-o sul cu palmele. Atentie aluatul nu l-am crestat pana la capat.






Si-am format optul dupa care am unit capetele




Am uns cu galbenus de ou si lapte
 Asezate in tava pe hartie de copt, astept sa creasca si sa intre la cuptor
Pana se vor coace trebuie facut un sirop de zahar si miere din 300 ml de apa si 250g zahar.
Copti si insiropati

Cum nu sunt o mare priceputa in fotografie am facut mai multe poze
Cu parere de rau ca nu puteti gusta am sa va arat doar pufosenia
Gata!

Comentarii

Anonim a spus…
arata senzational!!
Unknown a spus…
Cred ca sunt la fel de gustosi pe cat arata de bine !

Cele mai vizitate

Tort cu volan pentru Stefan

La multi ani, Stefan! Sa-mi traiesti!

Placinta trandafir

Plașantă trandahir pe repede si pe hèităreală! Dânsa nu s-o rășît dar iaca rațeta! Hai, iubiti-ma! 1 pachet de foi de placinta si 50 grame unt topit. Vedeti voi cum îl topiti. Eu mi-am făcut muci cuptorul cu microunde, mai bine îl puneam pe h'aragaz. Prim-as data se face un preludiu scurt cu forma. Se unge ca la masaj. Apoi se apuca cu nesaț o foaie, se vopsește cu untul pricinos si se aduna foaia evantai cu destele si se înșurubează, se pune fix în mijlocul formei următoarea foaie la fel dar adunata asa ca pentru a-ti face un evantai se pune în tava din locul unde se termina prima si se învârte după mijloc si ii dai înainte. Aceleași dejte de mai devreme asejeaza pliurile după cum ii place lu' ochiu. Se vâră cu talent strigând Oleee! în cuptor la 175 de grade. Cat își face treaba lui, tu faci treaba ta. Spargi cu placere 3 oua adaugi 200 gr zahar tos si le bâțâi o lecuta cu telul.asta după ce pe aragaz intr-un ibric se încălzesc 400 ml de lapte cu coaja de lămâie, un baton de

Cel mai si cel mai Cozonac autor Mircea Banu - Cozonac impleticit - pentru ca robot Kenwood

Tort pentru barbati (sani sau tate)

Si juniorul care incepuse sa se bucure..... Si ... "ïnculpata" incercand sa repare imperfectiunile Tortul este facut acum aproape 2 ani, nu-mi amintesc din ce l-am facut. Stiu doar ca sanii i-am croit din ce a cazut din lateralele tortului si am facut greseala de a insiropa blatul cupelor, sa va mai spun ca aveau tendinta de a se dezintegra? Pasta in care l-am imbracata a fost din marshmelow (daca am scris corect?) si evident ca n-a ajuns. Cu greu imi stapaneam lacrimile. Pe atunci n-aveam timp nici sa rasuflu si totusi l-am facut.

Ridiche decor

Nimic mai simplu si frumos decorul din ridiche. Avantajul este ca se poate face cu o zi inainte de masa festiva. Am sa las imaginile sa vorbeasca si daca apar intrebari va astept