Treceți la conținutul principal

Cannelloni by Carmen

Ca de obicei pana sa apuc sa fac poza de prezentare ... a disparut... n-are sens sa spun ca eu gandisem ca o sa avem si maine. Daca pozezi cand este produsul cald, nu iese o poza artistica, m-a invatat pe mine Adrian, cel care ma sfatuieste ce si cum sa fac sa iasa artistic. Multumiri Adriane! Dar eu chiar am o problema - nu apuc!  Sa revin la povestea din seara asta. Pentru ca au fost asa de dragalasi baietii mei si m-au coplesit cu martisoare si dragoste, m-am gandit sa-i astept cu ceva mai special.

Reteta:
- 600 g carne vita
- 1 cutie ciuperci taiate
- 150 g cascaval ras
- 1 cutie rosii decojite
- sare, piper, oregano, menta, busuioc, ulei masline
- 1 pachet cannelloni (Monte Banato)



Am pus la prajit carnea in putin ulei de masline si la foc mic, acoperita cu capac. Cand era aproape gata (si-a durat ca parca avea 100 de ani vaca) am adaugat ciupercile, rosiile si-am botezat-o cu mirodeniile pomenite. Le-am mai lasat sa colcaie nitel sub capac, sa se inrudeasca gusturile pe acolo, sa se imprumute de la una la alta de cate ceva. Mereu am ridicat capacul sa vad ce fac suratele si cand se imbulzeau intre ele mai adugam nitica apa.
Intr-un final s-au impacat, am stins focul si l-am adus printre ele pe maria sa cacavalul ras si abia atunci m-au lasat sa umplu "conductele".
 Le-am aliniat ca la armata si cu rabdarea unui capitan le-am umplut cu o lingurita. Le-am ordonat "culcat", le-am invelit cu cascaval ras, ceva rosioare pentru aspect si picul ala de carne care n-a mai avut loc in conducte, am pus ceva apa ca sa doarma linistite in cuptor. Pret de 40 de minute am asteptat sa vad ce a iesit. Nu ne place cu sosul de smantana si faina cum zice reteta originala, asa ca apa a fost perfecta avand in vedere bogatia de buruieni (a se citi condimente) ce a ajuns in compozitie.
Ce poze, frate, sa mai faci?! Cand a inceput sa miroasa in casa, parca aveam manifestatie de strada. Oamenii mei dadeau ture prin bucatarie, nu intrebau nimic, pentru ca stiu semnalul sonor al cuptorului, dar ii vedeam salivand. (La cuptor, pastele mele, au intrat abia cand i-am vazut ajunsi pe amandoi in casa). Data viitoare am sa fac portie dubla.

Comentarii

Ma duc sa caut cannelloni (Monte Banato)....
Am simtit aroma lor pina aici la mine....
Delicioase ! De abia astept sa le fac....
Bravo Carmen !
Unknown a spus…
Arata bine asa ca am sa fur reteta ...
Unknown a spus…
Am trecut un pic pe la blogul tau
Liliana Toma a spus…
tare bine arata... o sa iau si eu reteta...sa fac...o primavara placuta iti doresc..

Cele mai vizitate

Tort cu volan pentru Stefan

La multi ani, Stefan! Sa-mi traiesti!

Placinta trandafir

Plașantă trandahir pe repede si pe hèităreală! Dânsa nu s-o rășît dar iaca rațeta! Hai, iubiti-ma! 1 pachet de foi de placinta si 50 grame unt topit. Vedeti voi cum îl topiti. Eu mi-am făcut muci cuptorul cu microunde, mai bine îl puneam pe h'aragaz. Prim-as data se face un preludiu scurt cu forma. Se unge ca la masaj. Apoi se apuca cu nesaț o foaie, se vopsește cu untul pricinos si se aduna foaia evantai cu destele si se înșurubează, se pune fix în mijlocul formei următoarea foaie la fel dar adunata asa ca pentru a-ti face un evantai se pune în tava din locul unde se termina prima si se învârte după mijloc si ii dai înainte. Aceleași dejte de mai devreme asejeaza pliurile după cum ii place lu' ochiu. Se vâră cu talent strigând Oleee! în cuptor la 175 de grade. Cat își face treaba lui, tu faci treaba ta. Spargi cu placere 3 oua adaugi 200 gr zahar tos si le bâțâi o lecuta cu telul.asta după ce pe aragaz intr-un ibric se încălzesc 400 ml de lapte cu coaja de lămâie, un baton de

Cel mai si cel mai Cozonac autor Mircea Banu - Cozonac impleticit - pentru ca robot Kenwood

Tort pentru barbati (sani sau tate)

Si juniorul care incepuse sa se bucure..... Si ... "ïnculpata" incercand sa repare imperfectiunile Tortul este facut acum aproape 2 ani, nu-mi amintesc din ce l-am facut. Stiu doar ca sanii i-am croit din ce a cazut din lateralele tortului si am facut greseala de a insiropa blatul cupelor, sa va mai spun ca aveau tendinta de a se dezintegra? Pasta in care l-am imbracata a fost din marshmelow (daca am scris corect?) si evident ca n-a ajuns. Cu greu imi stapaneam lacrimile. Pe atunci n-aveam timp nici sa rasuflu si totusi l-am facut.

Ridiche decor

Nimic mai simplu si frumos decorul din ridiche. Avantajul este ca se poate face cu o zi inainte de masa festiva. Am sa las imaginile sa vorbeasca si daca apar intrebari va astept